22 okt

Jeugd & familie

22 okt

Jeugd & familie

12 sep

Jeugd & familie

12 sep

Jeugd & familie

In gesprek met.. Ruud & Feline


Normaliter ontvang je in de maand mei onze theaterbrochure thuis op je deurmat. Weet je nog? Jouw holy-bible voor het gehele theaterseizoen? Waarin je alle nieuwe voorstellingen kon zien? Van alles kon lezen over het Stadstheater en alle voorstellingen kon uitpluizen? Begin 2020 startten wij met goede moed aan het maken van de brochure voor theaterseizoen 2020-2021. Elk seizoen ziet de brochure er anders uit en deze keer zouden er vijf Zoetermeerders in schitteren. 

Er was een oproep geplaatst om het ‘nieuwe gezicht’ van het Stadstheater te worden en de fotoshoot volgde al snel. Helaas weten we allemaal dat we geen brochure konden maken. 

Maar de foto’s van deze vijf Zoetermeerder zijn te mooi om niet te gebruiken. Misschien heb je ze al wel gezien op onze flyers, posters of in ons online magazine? Graag stellen we ‘onze gezichten’ aan je voor! We belden met  ons jongste en oudste model en vroegen naar hun belevening van de fotoshoot, hun liefde voor theater en meer. Maak kennis met Ruud & Feline uit Zoetermeer! 


Spotlights
De spotlights zijn voor Ruud en Feline geen onbekend terrein. Ruud zit al vanaf zijn 13de in de muziek. Hij is drummer geweest, hij componeert muziek en schrijft liedjes. Feline wil niets liever dan model, actrice of zangeres worden. Ze volgt toneellessen bij het Music Soul House in Zoetermeer. Binnenkort is zij daar te zien in de musical Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer. “Ik heb heel veel tekst en mag zelfs een stukje solo zingen vertelt Feline enthousiast. Ook Ruud zit gedurende de coronatijd niet stil. “Ik ben nu bezig met een DJ die een album wil maken met diverse artiesten uit de omgeving. Hij heeft gevraagd of ik de teksten voor dat album wil maken” vertelt Ruud. Eén van de liedjes heeft hij zelf ingezongen. Rond de lente komt dit nummer uit. Ruud vertelt: “Het is echt een vrolijk liedje en vrolijkheid hebben we nodig deze dagen”. Toen Ruud en Feline de oproep zagen om het gezicht te worden van het Stadstheater waren ze gelijk enthousiast. “Ik ben altijd in voor zulke dingen, ik vind het heel leuk om in de publiciteit te komen” zegt Ruud. In 1988 heeft Ruud zelfs mee mogen doen aan de Soundmixshow van Henny Huisman. Ruud vertelt: “Ik deed Rick Astley na met Never gonna give you up. Het was een heel bijzondere ervaring. Heel Nederland was aan het stemmen. Op een paar puntjes na ben ik niet in de finale gekomen, maar die ervaring vergeet ik nooit meer. Ook Feline staat graag in de publiciteit. Later wil ze graag actrice of model worden. Ze heeft zich wel eens vaker opgegeven voor audities en modellenklussen om alvast te kunnen proeven aan het leven van een ster. Feline heeft ook auditie mogen doen voor het kinderprogramma Beestenbende. Helaas kon dit in verband met corona geen doorgang vinden. 
Gelukkig was de fotoshoot van het Stadstheater nog voordat Nederland op slot ging. Beiden hebben de fotoshoot goed ervaren. Feline roept enthousiast: “Ik vond het heeeeeeeel leuk!”. 

Theaterfans
Ruud en Feline zijn beiden groot fan van het theater. Ruud heeft zelfs al een aantal keer op het podium van onze Grote Zaal gestaan. Hij heeft meegedaan met het laatste Nieuwjaarsconcert. Hier zong hij het nummer Mr. Bojangles en werd hij begeleid door het orkest. “Het was altijd al een droom van mij om met een orkest te zingen” vertelt Ruud enthousiast. Ook heeft Ruud meegedaan aan het A-meezingfestival wat begin vorig jaar plaatsvond in het Stadstheater tijdens het theaterweekend. Feline is op haar jonge leeftijd al heel vaak in het Stadstheater geweest. Ze is groot fan van musicals. Haar grote voorbeeld is musicalactrice Willemijn Verkaik. Willemijn Verkaik speelde de rol van de groene heks Elphaba in de musical Wicked in Nederland, Duitsland, Amerika en Engeland. Feline bezoekt graag het theater, maar nu de theaters dicht zijn bekijkt ze haar favoriete musicals gewoon online. “Samen met mama kijk ik altijd naar filmpjes van Wicked op de Ipad” vertelt Feline. Maar toch ziet zij het liefst de musicals in het theater. “Het is het allerleukste als het voor je neus gebeurt” zegt Feline. Feline is zo’n groot fan van musicals dat ze zelfs naar het buitenland gaat om musicals te bekijken. Op het theaterwalhalla West End in Londen heeft ze de musical Aladdin mogen zien. “Als de theaters weer open gaan dan ga ik met mama naar Wicked in Londen” vertelt Feline trots. 

         

Om naar uit te kijken
Als echte theaterfans balen Ruud en Feline natuurlijk ontzettend dat het theater gesloten is. Zodra de theaters weer open gaan kom je Ruud en Feline ongetwijfeld tegen in de zaal. Ruud kijkt het meest uit naar de voorstelling Dire Straits – love over gold and more van BOOM, like that. Deze voorstelling moest als gevolg van de coronacrisis verplaatst worden. Ruud vertelt enthousiast: “Ik hoop dat de voorstelling in juni door kan gaan want ik kijk er ontzettend naar uit”. Ook Feline kijkt ontzettend uit naar een voorstelling die verplaatst is naar het volgende theaterseizoen. Feline kan niet wachten om Belle in haar prachtige gele jurk te zien in de musical Belle en het beest. Volgens Feline moet iedereen deze musical zien, want musicals zijn nou eenmaal het allerleukst! 

Wij zijn ontzettend blij dat we deze twee modellen aan jullie hebben kunnen voorstellen. En houd hun in de gaten! Ruud doet ontzettende veel met muziek, zijn muziek is te horen op zijn eigen YouTube account. Feline is een echte musicalster in de dop! Over een paar jaar staat ze vast op het podium van onze Grote Zaal!