Hilko Folkeringa treedt per 1 februari 2019 in dienst als directeur van het 360° Stadstheater Zoetermeer. Hij volgt Tineke Maas op, die op 1 oktober 2018 afscheid nam van het Stadstheater en sindsdien directeur van De Goudse Schouwburg is. In de overbruggende periode nam ad interim directeur Loek Buys waar.

Het bestuur van de stichting 360° Stadstheater Zoetermeer is verheugd met de aanstelling van Hilko Folkeringa. Ton du Burck, voorzitter van het bestuur: “Hilko heeft zijn sporen in theaterland ruimschoots verdiend. We zien in hem een innemende, positieve en inspirerende leider van een prachtig theater dat een spilfunctie middenin Zoetermeer heeft.”

Hilko kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging: “Het 360° Stadstheater biedt een mooie programmering van voorstellingen en concerten en ademt de cultuur van Zoetermeer. Ik heb veel zin om samen met het team van medewerkers en vrijwilligers de schouders eronder te zetten!”

Hilko Folkeringa
Hilko was de afgelopen jaren directeur-bestuurder bij de Stichting Zwolse theaters en Stichting DNK (een fusie tussen Stichting Theater & Bioscoop De Nieuwe Kolk en Stichting Bibliotheek Assen). Ook was hij directeur van Schouwburg Ogterop in Meppel.
Eerder was hij manager algemene zaken en directiesecretaris bij onder andere Vitesse en Gelredome en bij de Gelderse Ontwikkelingsmaatschappij ‘GOM’.