SJAAK BRAL IS GAST-CHEF-KOK MET EIGEN GERECHTEN
STAGE kitchen & café, ons theaterrestaurant, slaat een nieuwe weg in. Zoetermeer en de regio krijgen een hoofdrol in STAGE kitchen & café. Het restaurant wordt met toenemende mate de ‘keuken van de stad’ en zal zich meer als theaterrestaurant profileren. Waar het Stadstheater het podium van de stad is en iedereen in Zoetermeer – en daarbuiten – wil inspireren en samenbrengen, is STAGE kitchen & café de plek waar het om beleving draait en producten van Zoetermeerse bodem centraal staan.

Theaterrestaurant: ‘always making a scene’
Gasten die voorafgaand aan een voorstelling komen dineren, kunnen genieten van een wisselend menu waarin een artiest zijn of haar favoriete gerecht(-en) presenteert. De ene keer staat de artiest achter de stoof om het gerecht zelf te bereiden, een andere keer wordt het menu in overleg met de artiest door de chef-kok bereid. De artiest en crewleden eten voorafgaand aan de voorstelling zo mogelijk mee in het restaurant.

Sjaak Bral, de graag geziene en mateloos populaire cabaretier, trapt het nieuwe concept af en presenteert als gast-chef-kok zijn favoriete gerechten. Ook een heuse “Bral-burger” ontbreekt niet op de kaart. Op 26 en 27 december brengt Sjaak zijn oudejaarsconference. Tweede Kerstdag wordt daarom een speciaal Kerstbral-menu bereid.

Sjaak Bral: “Ik vind het belangrijk om gezond te eten, eten is de brandstof van het lichaam. En met gezond eten, bedoel ik ook het mee-eten met het seizoen. Asperges eten midden in de winter, dat moet je toch niet willen.”

STAGE kitchen & café wordt in toenemende mate de keuken waar met lokale en regionale producten wordt gewerkt. Het restaurant gaat een nauwe samenwerking aan met producenten van streekspecialiteiten, zoals kaas, groenten, brood en vlees. Zo bakt bakkerij Jongerius het ‘Ster-brood’ exclusief voor STAGE kitchen & café, zijn de bitterballen van ‘Le Bitterbal’ uit het Groene Hart en wordt het in Zoetermeer wereldberoemde lokale bier Geusz geschonken.

Met de nieuwe positionering van het restaurant maken wij een logische verbinding tussen restaurant en theater en nemen zo een logische rol in binnen de Zoetermeerse gastronomie.