Op deze pagina hebben wij de meest gestelde vragen gebundeld die wij hebben ontvangen naar aanleiding van de sluiting van het Stadstheater als gevolg van de uitbraak van het Coronavirus.

Wat gebeurt er met mijn theaterkaarten?
Heb je een of meerdere kaarten voor een voorstelling in de periode van 12 maart tot 1 september 2020? Dan blijft jouw kaartje geldig! Dat kan op meerdere manieren:

  1. Je kaartje blijft geldig voor de voorstelling waar je kaarten voor had en die verzet kan worden.
  2. Kun je niet op de nieuwe datum, dan zetten we je kaartjes om in een digitaal tegoed. Hiermee help je de economische klap van de effecten in de culturele sector op te vangen. Hierdoor kan er weer gewerkt worden aan nieuwe voorstellingen en concerten in de toekomst. Dit digitaal tegoed is twee jaar geldig. Zo heb je nog iets moois in het vooruitzicht!
  3. Lukt het ons niet om een voorstelling te verzetten, dan zetten we je kaartjes om in een digitaal tegoed.
Wanneer hoor ik of de voorstelling verplaatst of geannuleerd wordt?
Wij nemen contact met je op wanneer we zeker weten dat er definitief een nieuwe datum is voor de voorstelling waar je kaarten voor hebt gekocht. Je wordt hier via e-mail persoonlijk over geïnformeerd. Mocht een voorstelling definitief niet door gaan, informeren wij je hier direct over.

Ik ga niet naar een alternatieve voorstelling, ik wil nu mijn geld terug!
Je kunt je beroepen op restitutie. Daar heb je recht op, maar toch willen we je vragen daar goed over na te denken. Door het niet terugvragen van geld, maar het omzetten in een digitaal tegoed help je de culturele sector overleven. Niet alleen ons theater, maar óók de vele artiesten en musici. Mocht je toch kiezen voor restitutie, dan hebben we daar alle begrip voor in deze onzekere economische situatie. We willen je vragen, zodra wij meer duidelijkheid hebben over voorstellingen die geannuleerd of verplaatst worden, te reageren op de e-mail die we dan uitsturen. Op die manier kunnen wij de restitutie automatisch laten verlopen en weten we zeker dat dit goed gaat.

Gaan de voorstellingen na 1 juni door?
Helaas gaan de voorstellingen in juni en juli niet door. Bezoekers zijn inmiddels geïnformeerd.

Wat kan ik doen om het Stadstheater en de culturele sector te steunen?
Jouw steun is in deze periode extra belangrijk. Je kunt op verschillende manieren helpen:
  • Blijf kaarten voor voorstellingen kopen
  • Word vriend van het Stadstheater
  • Wil je graag jouw favoriete toneel- of muziekgezelschap, of artiest of musicus steunen, dan willen we je vragen rechtstreeks aan hen te doneren, via de website van dit specifieke gezelschap.
Kan ik het geld dat ik heb betaald voor mijn theaterkaarten doneren?
Een groot aantal bezoekers heeft bij ons aangegeven het aankoopbedrag van het kaartje niet terug te hoeven, maar wil het doneren. Dat vinden we geweldig. Waar gaat jouw geld vervolgens naartoe? In de culturele sector is collectief de volgende verdeelsleutel afgesproken: 75% van het bedrag gaat naar de producenten en artiesten toe en 25% gaat naar het betreffende theater. Dit betekent dat 25% van de waarde van jouw theaterkaarten ten goede komt aan het Stadstheater. Het overige bedrag gaat naar de producenten en artiesten van de betreffende voorstelling toe.

Wat gebeurt er met theaterseizoen 20/21?
Het nu tonen van theaterseizoen 20/21 zou valse verwachtingen geven. Dit willen wij graag voorkomen! Daarom wordt de start verkoop van het nieuwe theaterseizoen uitgesteld. Het presenteren van het nieuwe theaterprogramma is helaas onmogelijk. Uiteraard voorzien wij je tijdig van meer informatie over het nieuwe theaterseizoen.