Nu we als gevolg van het Coronavirus allemaal thuis zitten slaat de verveling behoorlijk toe. Ben je het thuis zitten al helemaal zat? Plak je, je huisgenoten het liefst achter het behang? Ben je toe aan iets anders dan Netflix? Geloof me, je bent niet de enige! Onze eerste levensbehoeften bestaan niet alleen uit water, brood en wc-papier, maar we willen ook gevoed worden met hetgeen wat theater ons normaal gesproken biedt.

Gelukkig zijn er veel mooie initiatieven ontstaan in de theaterwereld. Theatermakers en artiesten dragen graag hun steentje bij om de bevolking een hart onder de riem te steken. Zo worden er complete voorstellingen beschikbaar gesteld om online te bekijken, schrijven muzikanten nummers speciaal voor deze tijd en worden er andere video’s geplaatst die ons even doen ontsnappen uit de barre realiteit.

Natuurlijk geeft thuistheater niet dezelfde beleving als dat je in een echt theater zou ervaren. Maar er zitten ook zeker voordelen aan. Hieronder de beste voordelen aan een voorstelling thuis online ‘bijwonen’.

  1. Je hoeft geen broek aan
  2. Je kan zoveel snacken als je wilt
  3. Onbeperkt aantal (plas)pauzes

We hebben voor jullie de leukste initiatieven van het thuis theater op een rijtje gezet. Urenlang kijk- en luisterplezier staat voor je klaar.

We hebben voor jullie een lijstje gemaakt met verschillende genres, zo zit er voor iedereen wat tussen. Urenlang kijk- en luisterplezier staat voor je klaar.