Veiligheid staat voorop! We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat jij zo’n fijn en veilig mogelijke theaterervaring hebt. Wij volgen de richtlijnen van de landelijke overheid, de veiligheidsregio Haaglanden en onze brancheorganisatie. Daarnaast nemen wij diverse extra maatregelen om de veiligheid van jou, de artiesten en onze collega's te waarborgen. 

Coronatoegangsbewijs
Het is noodzakelijk om een coronatoegangsbewijs en identiteitsbewijs te tonen voordat je het theater binnenkomt als je 13 jaar of ouder bent. Zonder coronatoegangsbewijs krijg je geen toegang tot het theater. Je hebt hiervoor de volgende opties (één van de drie is voldoende): 

  • Een negatieve testuitslag (minder dan 24 uur voor de voorstelling). Plan een test in via: Testen Voor Toegang
  • Een vaccinatiebewijs (14 dagen na volledige vaccinatie. Indien je op of na 14 augustus het Janssen-vaccin hebt ontvangen, is je vaccinatiebewijs geldig vanaf 28 dagen na de vaccinatie). 
  • Een bewijs dat je hersteld bent van corona (maximaal 6 maanden geleden)
De controle aan de deur wordt verzorgd middels de CoronaCheck app. Deze app is te downloaden op een smartphone. Ben je niet in het bezit van een smartphone, dan is een alternatief toegangsbewijs te vekrijgen via: CoronaCheck.nl. Via deze website is een geldig bewijs uit te printen. 

Let op: Het gele boekje, andere papieren of een zelftest worden niet gezien als geldig coronatoegangsbewijs en hiermee krijg je dus geen toegang tot het theater.

Graag attenderen we je erop dat het noodzakelijk is om een geldig identiteitsbewijs te laten zien tijdens de controle van het coronatoegangsbewijs. Houd jouw coronatoegangsbewijs en ID-bewijs voor de check alvast gereed om de doorstroom te bespoedigen.

We kunnen ons voorstellen dat het gebruik van de CoronaCheck app onduidelijkheid met zich mee brengt. Op www.CoronaCheck.nl is veel informatie te vinden over het gebruik van de app.

Voorafgaand aan je bezoek
Je bent bij ons van harte welkom als je vrij bent van verkoudheid, koortsklachten en andere coronasymptomen. Als jij of iemand in jouw huishouden last heeft van verkoudheid of koortsklachten, dan willen wij je vragen om thuis te blijven. Theaterkaarten bestellen
Koop de theaterkaarten van tevoren via de website of telefonisch. In beide gevallen ontvang je een e-ticket. Rolstoelgebruikers kunnen alleen telefonisch reserveren. 

In het theater
We willen je vriendelijk verzoeken om via de hoofdingang aan het Theaterplein en de ingang aan het Cadenzaplein het theater te betreden. Voor binnenkomst word je ontvangen door onze medewerkers en wordt er gevraagd om het coronatoegangsbewijs te tonen. Vervolgens ontvang je verdere instructies.

Mondkapje
Het is niet verplicht om in het Stadstheater een mondkapje te dragen. Natuurlijk ben je er vrij in om wel een mondkapje te dragen indien je je daar prettiger bij voelt. 

Desinfectie
Desinfecteer direct je handen bij de in het theater geplaatste desinfectiesprays.

Garderobe
De garderobe is geopend voor het veilig opbergen van jassen en tassen. 

Pinnen
Betaal in het theater met pin. Contant betalen is niet mogelijk. Placering
De kaarten voor voorstellingen in de periode september – december ’21 worden ongeplaceerd verkocht, wat inhoudt dat je vooraf geen stoel(nummer) kunt uitkiezen.
Je maakt tijdens het bestelproces de keuze of je in de zaal of op het balkon wilt plaatsnemen. Voorafgaand aan de voorstelling wijzen onze medewerkers jou een plek aan waar je mag zitten.

We gebruiken 2/3 van het totale aantal zitplaatsen in de Grote Zaal en de Kleine Zaal. Dit betekent dat er in de Zaal van de Grote Zaal zo'n 280 mensen plaatsnemen en op het Balkon 226. In de Kleine Zaal kunnen wij ruim 100 bezoekers ontvangen. Dit betekent dat het kan voorkomen dat je direct naast een andere (onbekende) bezoeker de voorstelling bekijkt. Vanaf 25 september mag op elke theaterstoel iemand plaatsnemen. 

De kaarten voor voorstellingen vanaf januari '22 worden geplaceerd verkocht, wat inhoudt dat vooraf een stoel(nummer) kunt uitkiezen. Je kunt dan tijdens het bestelproces een plaats uitzoeken. Je ontvangt van ons een E-ticket met een rij en stoelnummer van jouw keuze.

De deuren van de Grote Zaal zijn 45 minuten voor aanvang geopend, de deuren van de Kleine Zaal zijn 30 minuten voor aanvang geopend. We willen je vriendelijk verzoeken om zo spoedig mogelijk een plek in de zaal op te zoeken. Vanaf 25 september gaan de deuren van de Grote Zaal en de Kleine Zaal 15 minuten voor aanvang open.

Tijdslot voor binnenkomst
Voor drukbezochte voorstellingen werken wij met tijdsloten voor binnenkomst. Kaarthouders worden hier via de e-mail van op de hoogte gebracht.

Tijdens de voorstelling
Tijdens de meeste voorstellingen is er geen pauze. Voor de meeste voorstellingen geldt dat er een drankje is inbegrepen in de kaartprijs. Vóór 25 september krijg je voorafgaand aan de voorstelling dit drankje aangeboden, deze mag meegenomen worden de zaal in. Als er geen drankje in de kaartprijs is inbegrepen, dan staat dit bij de voorstelling vermeld. Het is dan mogelijk om een drankje vooraf te kopen en mee te nemen de zaal in. 

Na 25 september is het niet meer toegestaan om consumpties mee de theaterzaal in te nemen. Het drankje wordt dan in de pauze aangeboden of na afloop van de voorstelling. Natuurlijk is het mogelijk om voorgaand aan de voorstelling een drankje aan de bar te bestellen en in de foyer op te drinken. Na de voorstelling
Wacht voor vertrek op verdere instructies van onze medewerkers om de zaal te verlaten. 

Toiletbezoek
Het is mogelijk om gebruik te maken van de toiletten, maar niet tijdens de voorstelling. 

Luchtbehandeling
Wij zorgen voor goede ventilatie en verversen de lucht regelmatig om een prettig en gezond binnenklimaat te creëren. Er wordt verse lucht van buiten gebruikt om de lucht in de zaal te verversen. Indien nodig wordt deze lucht eerst verwarmd. Daarna wordt de lucht weer naar buiten geblazen en wordt er vanuit buiten weer verse luchttoevoer verzorgd. 

We hopen dat je weer bij ons komt genieten van al het moois dat theater te bieden heeft. We kijken uit naar je komst! 

Heb je een vraag over de coronamaatregelen? Klik hier voor de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op via de mail of via: +31 88 2207010. Actuele openingstijden vind je hier. Dan helpen we je graag verder! 

Houd onze website en social media in de gaten voor de laatste berichtgeving.