Als de voorstellingen in het Stadstheater weer doorgang vinden, gelden de volgende maatregelen: 
Veiligheid staat voorop! We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat jij zo’n fijn en veilig mogelijke theaterervaring hebt. Wij volgen de richtlijnen van de landelijke overheid, de veiligheidsregio Haaglanden en onze brancheorganisaties. Daarnaast nemen wij diverse extra maatregelen om de veiligheid van jou, de artiesten en onze collega's te waarborgen. Wij zorgen ervoor dat het voor iedereen mogelijk is om 1,5 afstand van anderen te houden. 

Toegangstest - niet nodig
Het is niet nodig om je vooraf aan je theaterbezoek aan het Stadstheater te laten testen op corona. 

Voorafgaand aan je bezoek
Je bent bij ons van harte welkom als je vrij bent van verkoudheid, koortsklachten en andere corona symptomen. Als jij of iemand in jouw huishouden last heeft van verkoudheid of koortsklachten, dan willen wij je vragen om thuis te blijven. Theaterkaarten bestellen
Koop de theaterkaarten van tevoren via de website of telefonisch. In beide gevallen ontvang je een e-ticket. Rolstoelgebruikers kunnen alleen telefonisch reserveren. 

In het theater
We willen je vriendelijk verzoeken om via de hoofdingang aan het Theaterplein het theater te betreden. Bij binnenkomst word je verwelkomd door een van onze medewerkers en ontvang je verdere instructies. Het is verplicht om in het Stadstheater een mondkapje te dragen. Zodra je plaatsneemt in de theaterzaal mag het mondkapje af.
Desinfecteer direct je handen bij de in het theater geplaatste desinfectiesprays. De garderobe is gesloten, jassen en tassen mogen mee de zaal in. Houd tijdens je theaterbezoek altijd 1,5 meter afstand van elkaar, volg de looproutes op de vloer en betaal overal in het theater met pin. Contant betalen is niet mogelijk. Volg altijd de aanwijzingen van onze medewerkers op.Placering
De kaarten voor voorstellingen worden ongeplaceerd verkocht. Je maakt tijdens het bestelproces de keuze of je in de zaal of op het balkon wilt plaatsnemen. Voorafgaand aan de voorstelling wijzen onze medewerkers jou een plek aan waar je mag zitten. Komen jij en je gezelschap uit hetzelfde huishouden, dan mag je naast elkaar zitten. Kom je niet uit hetzelfde huishouden? Dan willen wij je verzoeken om 1,5 meter (= 2 theaterstoelen) van elkaar plaats te nemen. Helaas is het niet mogelijk om tijdens de voorstelling de zaal te verlaten. 

Tijdens de voorstelling
Tijdens de voorstelling is er geen pauze. Voor de meeste voorstellingen geldt dat er een drankje is inbegrepen in de kaartprijs. Voorafgaand aan de voorstelling krijg je dit drankje aangeboden, deze mag meegenomen worden de zaal in. Als er geen drankje in de kaartprijs is inbegrepen, dan staat dit bij de voorstelling vermeld. Het is dan mogelijk om een drankje vooraf te kopen en mee te nemen de zaal in. Na de voorstelling
We verzoeken je om te blijven zitten tijdens het slotapplaus, het geven van een staande ovatie is helaas niet mogelijk. Wacht vervolgens op verdere instructies van onze medewerkers om de zaal te verlaten. 

Toiletbezoek
Het is mogelijk om gebruik te maken van de toiletten, maar niet tijdens de voorstelling. Volg de aanwijzingen op de vloer voor de route naar het toilet. Luchtbehandeling
Wij zorgen voor goede ventilatie en verversen de lucht regelmatig om een prettig en gezond binnenklimaat te creëren. Er wordt verse lucht van buiten gebruikt om de lucht in de zaal te verversen. Indien nodig wordt deze lucht eerst verwarmd. Daarna wordt de lucht weer naar buiten geblazen en wordt er vanuit buiten weer verse luchttoevoer verzorgd. 

We hopen dat je weer bij ons komt genieten van al het moois dat theater te bieden heeft. We kijken uit naar je komst! 

Heb je een vraag over de coronamaatregelen? Klik hier voor de veelgestelde vragen pagina. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op via de mail of via: +31 88 2207010. Actuele openingstijden vind je hier. Dan helpen we je graag verder! 

Houd onze website en social media in de gaten voor de laatste berichtgeving.