Helaas zijn de voorstellingen in het Stadstheater tot ten minste 11 november 2020 opgeschort. Deze keuze is gemaakt naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 13 oktober 2020, hierin is aangekondigd dat er maximaal 30 personen in een publieke ruimte aanwezig mogen zijn. Waar wij eerder ontheffing hebben gekregen op deze maatregel, is dat nu niet meer het geval. Helaas hebben wij moeten concluderen dat het voor ons en de artiesten niet haalbaar is om voor deze beperkte hoeveelheid bezoekers een theatervoorstelling te spelen. Dit betreuren wij ten zeerste, maar de veiligheid van iedereen en de bijbehorende maatregelen staan volledig voorop.

Als de voorstellingen in het Stadstheater weer doorgang vinden, gelden de volgende maatregelen: 
Veiligheid staat voorop! We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat jij zo’n fijn en veilig mogelijke theaterervaring hebt. Wij volgen de richtlijnen van de landelijke overheid, de veiligheidsregio Haaglanden en onze brancheorganisaties. Daarnaast nemen wij diverse extra maatregelen om de veiligheid van jou, de artiesten en onze collega's te waarborgen. Wij zorgen ervoor dat het voor iedereen mogelijk is om 1,5 afstand van anderen te houden. 

Voorafgaand aan je bezoek
Je bent bij ons van harte welkom als je vrij bent van verkoudheid, koortsklachten en andere corona symptomen. Als jij of iemand in jouw huishouden last heeft van verkoudheid of koortsklachten, dan willen wij je vragen om thuis te blijven. Theaterkaarten bestellen
Koop de theaterkaarten van tevoren via de website of telefonisch. In beide gevallen ontvang je een e-ticket. Rolstoelgebruikers kunnen alleen telefonisch reserveren. 

In het theater
We willen je vriendelijk verzoeken om via de hoofdingang aan het Theaterplein het theater te betreden. Bij binnenkomst word je verwelkomd door een van onze medewerkers en ontvang je verdere instructies. Al onze medewerkers dragen mondkapjes. Het is niet verplicht om als bezoeker een mondkapje in het Stadstheater te dragen, maar we willen je vriendelijk verzoeken om dit wel te doen. Zodra je plaatsneemt in de theaterzaal mag het mondkapje af.
Desinfecteer direct je handen bij de in het theater geplaatste desinfectiesprays. De garderobe is gesloten, jassen en tassen mogen mee de zaal in. Houd tijdens je theaterbezoek altijd 1,5 meter afstand van elkaar, volg de looproutes op de vloer en betaal overal in het theater met pin. Contant betalen is niet mogelijk. Volg altijd de aanwijzingen van onze medewerkers op.Placering
De kaarten voor voorstellingen worden ongeplaceerd verkocht. Je maakt tijdens het bestelproces de keuze of je in de zaal of op het balkon wilt plaatsnemen. Voorafgaand aan de voorstelling wijzen onze medewerkers jou een plek aan waar je mag zitten. Komen jij en je gezelschap uit hetzelfde huishouden, dan mag je naast elkaar zitten. Kom je niet uit hetzelfde huishouden? Dan willen wij je verzoeken om 1,5 meter (= 2 theaterstoelen) van elkaar plaats te nemen. Helaas is het niet mogelijk om tijdens de voorstelling de zaal te verlaten. 

Tijdens de voorstelling
Tijdens de voorstelling is er geen pauze. Voor de meeste voorstellingen geldt dat er een drankje is inbegrepen in de kaartprijs. Voorafgaand aan de voorstelling krijg je dit drankje aangeboden, deze mag meegenomen worden de zaal in. Als er geen drankje in de kaartprijs is inbegrepen, dan staat dit bij de voorstelling vermeld. Het is dan mogelijk om een drankje vooraf te kopen en mee te nemen de zaal in. Na de voorstelling
We verzoeken je om te blijven zitten tijdens het slotapplaus, het geven van een staande ovatie is helaas niet mogelijk. Wacht vervolgens op verdere instructies van onze medewerkers om de zaal te verlaten. 

Toiletbezoek
Het is mogelijk om gebruik te maken van de toiletten, maar niet tijdens de voorstelling. Volg de aanwijzingen op de vloer voor de route naar het toilet. Luchtbehandeling
Wij zorgen voor goede ventilatie en verversen de lucht regelmatig om een prettig en gezond binnenklimaat te creëren. Er wordt verse lucht van buiten gebruikt om de lucht in de zaal te verversen. Indien nodig wordt deze lucht eerst verwarmd. Daarna wordt de lucht weer naar buiten geblazen en wordt er vanuit buiten weer verse luchttoevoer verzorgd. 

We hopen dat je weer bij ons komt genieten van al het moois dat theater te bieden heeft. We kijken uit naar je komst!