A TRIP DOWN MEMORY LANE

5 populaire voorstellingen uit de afgelopen 5 jaar


Het nieuws volgen wij op de voet, zoals ieder ander. Toch stijgt de hartslag iedere keer als de persconferentie dichterbij komt. We zijn op het ergste voorbereid. Maar de knoop in onze maag wordt strakker aangetrokken als de nieuwe maatregelen worden verteld. 

Het is duidelijk, het oordeel is geveld. De deuren van het Stadstheater blijven langer dicht. Natuurlijk staat de veiligheid voorop, maar persoonlijk hebben wij een pauze nog nooit zo lang vinden duren. Gelukkig kunnen we in deze pauze zoveel drankjes drinken als dat we willen. In het theater beperk je je toch tot 1 drankje.

Een leeg theater went nooit. Dit gaat ook niet wennen. Sterker nog, we weigeren hieraan te wennen. We denken liever aan andere tijden. Want weten jullie nog de tijd waarin de zalen van het Stadstheater uit de voegen barstte? Wachtrijen om een kaart te bemachtigen voor een voorstelling. En als je naast het net viste je stiekem hoopte dat iemand zijn kaarten zou annuleren? Naar die tijd, daar verlangen we naar terug…

Daarom nemen we je mee op deze trip down memory lane. Vijf voorstellingen waar iedereen bij wilde zijn. Voorstellingen met een gouden randje uit de afgelopen 5 jaar. 


      2015 

We starten in 2015, met Harrie Jekkers en Jeroen van Merwijk. Harrie en Jeroen zijn al jaren goede vrienden. Harrie was het toeren zat en dook 15 jaar onder op Ibiza. Jeroen wilde nog wel het theater in, alleen zijn solovoorstellingen trokken weinig publiek. Samen op het podium blijkt een groot succes te zijn, met uitpuilende zalen tot gevolg. Uiteraard ook onze zaal.

Hoe de twee mannen elkaar zijn tegengekomen kunnen zij het beste zelf vertellen…Jeroen van Merwijk zou dit jaar opnieuw bij ons te zien zijn, maar helaas heeft hij zijn theatertour wegens gezondheidsproblemen moeten annuleren.  
 

      2016  

In dit jaar trokken Ricky Koole, Leo Blokhuis en Ruben Hein een volle zaal. Samen met het trio Ocobar en vijf blazers van K.O. Brass hebben zij het dak van het Stadstheater afgeblazen met muziek van o.a. Louis Armstrong, Dr. John, Allen Toussaint, Labelle en Fats Domino. 

Beelden van deze voorstelling hebben we helaas niet kunnen vinden, wel dit plaatje:De prachtige stem van Ricky Koole willen we je niet onthouden. Gegarandeerd dat je niet stil kan blijven zitten.


 

      2017 

Ronald Goedemondt heeft dit jaar in Zoetermeer zijn voorstelling Geen sprake van gespeeld. Ronald weet ons gevoel van nu mooi weer te geven in deze scène van 3 jaar geleden. Want eerlijk is eerlijk. We zijn meer thuis. Mogelijk daardoor ietwat geïrriteerder. Hoe lekker is het dan om even af te geven op de ‘dingen’. Feest der herkenning, toen al, maar zéker nu. 


      2018  

Een rij door Zoetermeer, om kaarten voor zijn voorstelling te bemachtigen. Jochem Myjer trad in 2018 twee keer bij ons op. Overvol theater tot gevolg.

Nu alleen nog een tripje naar de Nederlandse eilanden tot de mogelijkheden behoort, kom je misschien wel De Bonaire-menéér tegen:


      2019  

Danny Vera trad vijf jaar geleden voor het eerst bij ons op. Toen nog voor een halfgevulde Grote Zaal. Vier jaar later waren de kaartjes voor zijn concert direct uitverkocht. Hij is niet meer weg te denken uit de muziekwereld en nieuwe muziek is onderweg! 
Dit is maar een kleine greep uit de voorstellingen in het Stadstheater die volle zalen getrokken hebben. Was jij een van de gelukkigen die erbij was?