De hele zomer is er veel te beleven in het Stadstheater en STAGE kitchen & café. In de maanden juli en augustus speelt er ieder weekend een voorstelling en ga je in ons restaurant op reis langs verschillende (vakantie)landen. Onze chef bereidt iedere week buiten de kaart om diverse binnen- en buitenlandse specialiteiten. Ook staat er wekelijks een andere cocktail voor je klaar. Het recept voor de perfecte zomer. Reserveer een tafeltje in ons restaurant

12 tot 18 juli - Nederland 
De eerste week van de zomervakantie blijven we dichtbij huis. De hele week geniet je van Hollandse specialiteiten. Op het menu staat een sukade steak met een crème van bloemkool, snijbonen, aardappelpoffertjes en een sjalottenjus. Als nagerecht serveren wij een luchtige griesmeelpudding. Natuurlijk ontbreekt het deze week ook niet aan de enige echte Hollandse snack: de bitterbal! De cocktail is een Ketel1 chef's special. 

De theatervoorstelling
Op zondag 18 juli is het feest voor de allerkleinste theaterfans. De voorstelling Fien & Teun speelt om 09:30 uur & 11:00 uur in de Grote Zaal. Na afloop versier je in STAGE een eigen pannenkoek!

19 tot 25 juli - Italië
Als je aan lekker eten denkt, dan denk je aan Italië. Op het menu staat een vitello tonnato, saltimbocca van kalf geserveerd met risotto en groene asperges met truffeljus. Als nagerecht kan de tiramisu natuurlijk niet ontbreken. Als extraatje hebben we nog een antipasti plankje! De cocktail is een Limoncello Spritz. 

De theatervoorstelling
Leun lekker achterover bij cabaratier en data-analist Chris Verlaan. Op zaterdag 24 juli speelt hij zijn voorstelling Man in de maak in onze Kleine Zaal. 

26 juli tot 1 aug - Spanje
Haal je castagnetten maar uit de kast want deze hele week staat Spanje centraal. We serveren gazpacho, pulpo a la gallega met paprikasalade en als nagerecht een crème catalana. Ook deze week staat er een extraatje voor je klaar: een goed gevulde Spaanse tapasplank. Want wat is Spanje zonder tapas? De Spaanse cocktail is natuurlijk een Witte Sangria. 

De Theatervoorstelling: 
Zaterdagmiddag 31 juli laat Lenny Kuhr haar prachtige stem horen in de Kleine zaal. In dit concert staat ze stil bij de duizenden dingen die voorbijgaan. Het lied is hierbij de metafoor. 

2 tot 8 aug - Griekenland
Deze week zijn we in Griekenland en serveren we tzatziki met brood en bifteki met tomaat, rijst en gepofte aubergine. Als afsluiter staat er een karidopita (Griekse walnotencake) met pistache ijs op het menu. Ook kan je deze hele week genieten van een Griekse Ouzo. Het wordt een Griekse week, maar hopelijk houden we de borden heel ;-). 

De theatervoorstelling
Op 7 augustus is de voorstelling Beefteefjes van Servaes Nelissen te zien. Een bijzonder en vooral vorlijkmakend drieluik over een niet zo vrolijk onderwerp. 

9 tot 15 aug - India
Deze week staat in het teken van World, Food & Film. Ieder jaar brengen het Stadstheater en Stichting Piëzo culturen samen tijdens het World, Food & Film Festival. Deze zomer keert het festival in een andere vorm terug naar Zoetermeer. Het festival is dit jaar kleiner, maar de verbintenis tussen cultuur, lekker eten en samen zijn blijft. Voorafgaand, in de pauze en na afloop van de film trakteert een Indianse kok je op heerlijke Indianse lekkernijen. De rest van de week geniet je in STAGE kitchen & café van samosa's met mango chutney, kip tikka masala met raita en een chapati. Als toetje staat er een Kheer (Indiaas rijstdessert) met rode vruchten klaar. Als cocktail serveren we een Dark elephant milk. 

De filmvoorstelling
Op zaterdagmiddag is de film The Lunchbox te zien in de Kleine Zaal. 

16 tot 22 aug - Frankrijk
Deze week is het de beurt aan het favoriete vakantieland van veel Nederlanders: Frankrijk! Op het menu staat gevogeltemousse met cornichon, brood en coque au vin. Als dessert serveren we chocolade moelleux met vanille ijs. De cocktail is een Lillet spritz. 

Livemuziek in STAGE Kitchen & café
Op vrijdagavond is er livemuziek in ons restaurant van Tess Merlot

De theatervooorstelling
Deze week zijn er maar liefst twee voorstellingen te zien. Op zaterdag 21 augustus geniet je van prijswinnend cabaretduo De Fransse Eijkel en op zondagmiddag 22 augustus speelt het Maat Saxofoonkwartet een Koffieconcert. 

23 tot 29 aug - Portugal
In de laatste week van de zomervakantie staat Portugal centraal. We serveren garnalen gemarineerd in piri piri en bakkeljauw à Brás. Als dessert staat er een pastel de nata klaar. De cocktail is een Portonic. Kortom een heerlijke afsluiting van de zomervakantie. 

Livemuziek in STAGE Kitchen & café
Op vrijdagavond is er livemuziek in ons restaurant van Magda Mendes en Ward Veenstra.

De theatervoorstelling:
Het hele weekend is het lachen geblazen met op vrijdag 27 augustus het Comedy Café en op zaterdag 28 augustus cabaretier Steven Brunswijk. We sluiten de zomer lachend af.

Het wordt een zoete zomer in Zoetermeer. Ben je er bij?