do 24 nov 2022
20:15 - 22:00

Grote zaal
Muziek
Pauze: Ja

Prijs € 16.50

Bestel tickets en steun het goede doel. De helft van de ticketopbrengst gaat naar Max Maakt Mogelijk, dat noodhulp verleent aan Oekraïense vluchtelingen.

Deze voorstelling is onderdeel van Klassiek Zoetermeer

Op 24 november vormt het Stadstheater Zoetermeer het decor voor een bijzonder concert van het Ukraine Liberation Orchestra (ULO). De klassieke klanken van het kamerorkest brengen warmte in de donkere dagen van het jaar.

Het ULO wisselt hartstochtelijke opera-aria’s af met onder andere de luchtige muziek van Mozart. De solisten, die hun sporen verdiend hebben in de grote Oekraïense operahuizen, zingen het emotionele O mio babbino caro van Puccini en het beroemde duet uit De Parelvissers van Bizet.

Soloklarinetist Taras Skrypnikov neemt je mee naar de wereld van de klezmermuziek en brengt onder andere de Klezmersuite Gefilte Fisch ten gehore. De lyrisch sopraan Maria Knihnytska zingt het prachtige Ave Maria van Caccini, evenals aria’s uit Verdi’s Rigoletto. En natuurlijk mag Rossini’s wereldberoemde Largo al factotum (Figaro…Figaro..Figaro…) uit de Barbier van Siviglia niet ontbreken.

Bestel tickets en steun het goede doel
Het ULO bestaat volledig uit professionele Oekraïense musici die hun land zijn ontvlucht vanwege de oorlog. Nog steeds vluchten dagelijks Oekraïners naar omliggende landen. Om te helpen in deze moeilijke tijd, doneert het Stadstheater de helft van de ticketopbrengst aan Max Maakt Mogelijk. Dit goede doel verleent noodhulp aan de mensen die naar buurland Moldavië zijn gevlucht. Geld voor opvang en voedsel zijn hier het hardst nodig. Bestel nu tickets voor het concert en draag direct jouw steentje bij!

Dirigent
Jeroen Weierink

Solisten 
Maria Knihnytska, sopraan  
Volodimir Efimenko, bariton
Noradi Rosopidze Muradyan , tenor
Taras Skrypnikov , klarinet

In hun thuisland spelen de leden in de grote symfonie- en operaorkesten in de Oekraïense steden Kiev, Kharkiv, Donetsk en Dnjipro. Op initiatief van dirigent Jeroen Weierink is dit orkest geformeerd. Het grootste gedeelte van de musici woont momenteel in een accommodatie in Deventer, die speciaal gericht is op vluchtelingen met een klassiek-muzikale achtergrond.
 

Deze voorstelling is onderdeel van Klassiek Zoetermeer: een meerdaags festival waar klassieke muziek toegankelijk wordt gemaakt voor alle leeftijden. Op diverse locaties in de stad worden gratis optredens, workshops en andere activiteiten georganiseerd.