di 25 apr 2017
20:15 - 21:55

Grote zaal
Dans
Pauze: Ja

Prijs € 26.00
Gouden Rang € 30.50

Twee meesterwerken van de succesvolste Nederlandse choreograaf in één voorstelling: Holland en Le Chat Noir van Ed Wubbe.

In Holland vertolken zeventien dansers uit elf verschillende landen het gevoel dat Ed Wubbe heeft bij Nederland. Ed Wubbe: “Als ik aan Holland denk, dan denk ik aan pluriformiteit, vrijheid, gelijkheid tussen mannen en vrouwen, tolerantie maar ook kneuterigheid en de calvinistische achtergrond”.  

“De tulband staat dichter bij ons dan we denken.”

Voor de aankleding zocht Wubbe inspiratie bij de Hollandse meesters. Hij raakte gefascineerd door het schilderij ‘man met rode tulband’ van Jan van Eyck en laat de dansers in Holland een tulband dragen. Wubbe: “In de zeventiende eeuw lieten notabelen zich daar graag mee portretteren. Het stond voor kosmopolitisch en Hollandse trots. De huidige associatie is wel even anders, de wereld is veranderd. Maar we leven in een diverse maatschappij met allerlei nieuwe uitingen die hun eigen waarde hebben. De tulband staat dichter bij ons dan we denken. Er is overigens nog een connectie, het woord tulp is afkomstig van het Perzische woord voor tulband.”

In 2012 verrast Ed Wubbe het publiek en zichzelf met Le Chat Noir, waarmee hij zijn grenzen verlegt in theatrale richting. Het concept van deze voorstelling reikt hem nieuwe dingen aan die hij tot dan toe, zoals hij zelf zegt, nog nooit gedaan heeft. Behalve in het theatrale karakter en het variété vindt hij die uitdaging vooral in de Franse muziek.

Scapino Ballet Rotterdam viert 25-jarig jubileum artistiek directeur Ed Wubbe met successtukken Holland en Le Chat Noir.

Twee meesterwerken van de succesvolste Nederlandse choreograaf in één voorstelling: Holland en Le Chat Noir van Ed Wubbe. Beide stukken kregen lovende reacties vanwege het vernieuwende theatrale karakter, de grote dynamiek en de virtuoze uitvoering.

Uitbundig plezier en ontroering wisselen elkaar af, ook in de muziek, een mix van bruisende operettemuziek en chansons van Edith Piaf en Jacques Brel. Met 24 duizend bezoekers en uitverkochte zalen is Le Chat Noir de succesvolste tournee van Scapino.

19:30 Verwenarrangement Deluxe

Reserveer een verwenarrangement DeLuxe en wordt de hele avond in de watten gelegd!

22:15 Nagenietarrangement

Met het speciale nagenietarrangement staat een tafel voor u klaar met een drankje uit het Hollands assortiment, inclusief een selectie amuses. 

U kunt hier uw reactie plaatsen

19:15 Introductie

Bij deze voorstelling is het mogelijk een bijzondere introductie bij te wonen. Tijdens deze introductie wordt er meer verteld over de achtergrond van de voorstelling en van het gezelschap. Uiteraard is er de mogelijkheid om vragen te stellen. 

De introductie vindt plaats in de Kleine Foyer van het Stadstheater en begint om 19.15 uur. Kaarten kosten € 4,- (inclusief een kopje koffie of thee).