di 14 feb 2017
20:15 - 21:45

Grote zaal
Toneel
Pauze: Nee

Prijs € 25.50
Gouden Rang € 30.00

We hadden liefde, We hadden wapens, neemt je mee door de straten van Monroe, North Carolina. Dit krachtige verhaal is doorspekt met levendige rhythm & blues en de krachtige soul uit de jaren 60.

Gebaseerd op de nieuwe roman We hadden liefde, We hadden wapens van Christine Otten.
 
We hadden liefde, We hadden wapens gaat over de strijd voor het recht te zijn wie je bent, ongeacht de consequenties, over de blues, liefde en moed, maar net zo goed over angst. Dit krachtige verhaal doorspekt met levendige rhythm & blues en de krachtige soul uit de jaren '60. Gespeeld door Huub van der Lubbe, Ntjam Rosie, Manoushka Zeegelaar Breeveld, Janneke Remmers, Gery Mendes en Mandela Wee Wee. De rijkelijk gevulde muzikale voorstelling neemt je mee door de straten van Monroe, North Carolina in de jaren 60.

Het is 1961. In het zuiden van de Verenigde Staten zijn zwart en blank tot in bizarre detail van elkaar gescheiden. Robert F. Williams, een belangrijke aanjager van de burgerrechtenbeweging, strijdt voor gelijkheid en tegen de agressie van de Ku Klux Klan en het lokale gezag. Door zijn openlijke activisme wordt Williams echter als staatsgevaarlijk beschouwd en moet met zijn gezin vluchten naar het Cuba van Fidel Castro. Maar ook daar komt hij in conflict met de autoriteiten. Wat was de impact van zijn strijd op zijn familie? Hoe is het om zijn vrouw en zoon te zijn?

We hadden liefde, We hadden wapens is een actuele vertelling over trots en het bevechten van je bestaansrecht.

Regie Jörgen Tjon A Fong, Script Jibbe Willems, Spel Huub van der Lubbe - Manoushka Zeegelaar Breeveld - Ntjam Rosie - Janneke Remmers - Gery Mendes - Mandela Wee Wee, Dramaturgie Robbert van Heuven, Muziek Jeroen van Olffen, Decor en kostuum ontwerp Marga Weimans
 

19:30 Verwenarrangement Deluxe

Reserveer een verwenarrangement DeLuxe en wordt de hele avond in de watten gelegd!

22:15 Nagenietarrangement

Met het speciale nagenietarrangement staat een tafel voor u klaar met een drankje uit het Hollands assortiment, inclusief een selectie amuses. 

U kunt hier uw reactie plaatsen