wo 21 mrt 2018
20:30 - 21:35

Kleine zaal
Dans
Pauze: Nee

Prijs € 17.00

‘Let there be given my mouth that I may speak’ - Spreuk op Egyptische graftombes

LET OP! Deze voorstelling is helaas geannuleerd.

Ben jij trots op wie je bent? Stel dat je over een jaar moreel gewogen wordt door een hogere macht. Zou je dan blijven handelen zoals je nu doet?

Hiphop dansgezelschap BackBone en muziektheaterhuis Silbersee slaan na het succes van True Colors voor de tweede keer de handen ineen voor een nieuwe urban dansvoorstelling vol verrassingen. Choreografe Alida Dors en muzikaal leider Romain Bischoff brengen een smeltkroes vol hiphop vibes, met muziek van ‘avant-pop’ componist JacobTV en DJ Lovesupreme. Energieke dans, live zang, tekst, klassieke en elektronische muziek grijpen in elkaar en spatten van het podium.
Choreograaf Alida Dors kijkt met groeiende verbazing naar onze tijd, waarin zij ervaart dat het delen van onze mening steeds gewoner wordt, maar zelden leidt tot een oprecht gesprek waarin we elkaars en ons eigen denken en handelen bespreken en wegen. In Speak Up! roepen zes mensen in de kracht van hun leven zichzelf en elkaar ter verantwoording. Met hun hart op de weegschaal worden ze geconfronteerd met hun eigen, soms grensoverschrijdend gedrag en daden waar ze zelf niet trots op zijn. Durven zij zich uit te spreken? Zijn ze bereid te reflecteren op wie ze zijn?

Alida Dors creëert haar voorstellingen vanuit de houding die de founding fathers and mothers van de hiphop introduceerden; met een fascinatie voor onorthodoxe ontmoetingen tussen mensen en disciplines, sociaal en politiek bewust, en met de urgentie relevant werk te maken voor een breed en divers publiek. Aan Alida’s zijde opereert muzikaal leider Romain Bischoff die met Silbersee muziekgenres van urban tot opera bij elkaar brengt. Voor Speak Up! resulteert dit in een verrassende samenwerking waarin verschillende werelden elkaar ontmoeten. 

U kunt hier uw reactie plaatsen