wo 6 mrt 2019
20:30 - 21:50

Kleine zaal
Toneel
Pauze: Nee

Prijs € 22.50

“Documentaire Emma wil leven maakt grote indruk in Nederland”

FunX

“Indrukwekkende documentaire over anorexia”

NRC Handelsblad

“De beelden zijn hartverscheurend”

Algemeen Dagblad

“Emma wil leven ontroert diep”

HP De Tijd

Emma is slim, sportief, grappig… en weegt 40 kilo. Emma wil leven. Maar volgens haar ouders en artsen is ze ernstig ziek. En hoewel ze probeert te luisteren naar hun adviezen is er iets dat haar steeds anders laat handelen.

Iets dat sterker is: de stem van anorexia. In haar hoofd is een strijd gaande op leven en dood. Emma wil leven, maar is ze in staat om weerstand te bieden aan alle negatieve gedachten die haar hoofd vullen?

Actrice Lisse Knaapen stapt in de rol en het hoofd van Emma en vertolkt zo Emma’s twijfels, angsten en geestige observaties. We zien een jonge vrouw die verlangt naar controle maar daardoor die controle juist verliest. En dat terwijl Emma wil leven

Gebaseerd op de gelijknamige en indrukwekkende documentaire van Jessica Villerius en op gesprekken met betrokkenen en (ervarings)deskundigen is Emma wil leven een even intens als intiem portret, geschetst door de makers van LEEF!, PAAZ en Ma.

22:30 Luxe Nagenietarrangement KZ

U kunt hier uw reactie plaatsen

19:30 Inleiding

Bij deze voorstelling is het mogelijk een bijzondere inleiding bij te wonen. Tijdens deze inleiding wordt meer verteld over de achtergrond van de voorstelling en van het gezelschap. Uiteraard is de mogelijkheid om vragen te stellen. Een inleiding kan worden besteld in het bestelproces!