vr 15 jun 2018
20:15 - 22:35

Grote zaal
360°
Pauze: Ja

Prijs € 19.50

Entertainer, (stem)acteur, musicalster, Koefnoen, imitator; Paul Groot kan het allemaal.

De tweede in de serie De avond van… is met multitalent Paul Groot. Een avond waarbij Paul volledig de regie in handen heeft. Geheel naar eigen inzicht stelt hij een programma samen met momenten die hij graag wil delen, of waarvan hij vindt dat iedereen het gezien of gehoord moet hebben.

Kom ook, en laat u verrassen door Paul Groot!

Op de middelbare school schreef Paul Groot teksten voor musicals en schoolavonden, waaraan hij ondanks zijn verlegenheid zelf meedeed. Hoewel toneel zijn grote liefde was, ging hij niet naar de toneelschool, maar deed hij een studie theaterwetenschappen in Amsterdam.
Tijdens zijn studie schreef hij teksten voor verschillende televisieprogramma's van de KRO, de VARA en de NOS en speelde hij in commercials.

In 1993 werd hij gevraagd voor een rol in Goede Tijden, Slechte Tijden. Dit werd zijn doorbraak bij het grote publiek. Na drie jaar stopte hij met de soap.Hij speelde vervolgens een aantal grote en kleine rollen in films en televisieseries en sprak commercials en tekenfilms in. Als tekstschrijver schreef hij onder andere teksten voor cabaretiers als Eric van Sauers, Joep Onderdelinden en Plien en Bianca.
In 2001 werd begon hij bij het cabaretpanel van Kopspijkers. Hij kreeg veel lof voor zijn imitaties van bekende Nederlanders, zoals Jan Wolkers, Peter R. de Vries en Willibrord Frequin. Mede door die imitaties won hij in 2003 het Gouden Beeld voor 'televisiepersoonlijkheid van het jaar'. In 2004 verliet hij het programma om samen met Owen Schumacher het satirisch programma Koefnoen te maken.

In februari 2004 stond hij op het toneel samen met Schumacher en Plien en Bianca, in het door hemzelf geschreven stuk Stessen. Groot was te zien in de Nederlandse dramafilm Gooische Vrouwen uit 2011 en speelde in seizoen 2012/2013 de rol van Lord Farquad in de musical Shrek. Samen met Sanne Wallis de Vries en Martin van Dijk maakte hij in 2012 de voorstelling Adèle over Adèle Bloemendaal.

Paul Groot maakte zijn musicaldebuut in Boyband, hierin vertolkte hij de rol van Robert. In 2011 was Groot te zien in de rol van Sir Galahad in Spamalot, de musical. Tijdens theaterseizoen 2012/2013 vertolkte hij de rol van Lord Farquaad in Shrek de musical. In 2015 was hij alternate van Tony Neef in de rol van Wim Sonneveld in Sonneveld in DeLaMar.
In december 2015 ging Paul Groot het theater in als hoofdrolspeler in de grote musical Robert Long. 
 

19:30 Verwenarrangement Deluxe GZ

U wordt opgevangen door onze gastheer/vrouw en voor de voorstelling kunt u genieten van een kopje koffie/thee met wat lekkers. In de pauze wacht op u een drankje en een luxe versnapering. Na afloop krijgt u weer een drankje met daarbij een wisselende selectie van heerlijke hapjes.

22:15 Nagenietarrangement GZ

Nog even nagenieten? Met dit arrangement staat er een tafel voor u klaar in onze foyer. Wij zorgen voor een drankje en een wisselende selectie heerlijke hapjes.

Bert Breedveld

Zat 16 Jun 2018

Prachtige voorstelling mogen meer van dit soort komen

U kunt hier uw reactie plaatsen