za 17 nov 2018
20:15 - 21:40

Grote zaal
Dans
Pauze: Nee

Prijs € 24.00

Maxim Shalygin componeerde nieuwe muziek voor De Zaak Carmen, die live wordt uitgevoerd door 11 musici van het New European Ensemble.

Martijn de Rijk schreef de teksten voor acteur Hugo Maerten. Dit alles beleeft u in een grootse setting van beeldend kunstenaar Vincent de Kooker.

Na de succesvolle voorstellingen Het Zwanenmeer en De Odyssee presenteert de in Zoetermeer wonende choreografe Lonneke van Leth De Zaak Carmen, een spannende dansthriller gebaseerd op Bizet’s beroemde opera.

De voorstelling begint met de moord op Carmen. Haar minnaar Don José bekent en daarmee lijkt het klaar. Maar de dienstdoende rechercheur kan de zaak maar niet loslaten, omdat Carmen hem meezuigt in de duistere afgrond van de menselijke geest. Zij toont hem een wereld vol geweld, verlangen en vervreemding.

In De Zaak Carmen danst Van Leth zelf de hoofdrol. Met haar team van professionele dansers en 24 recreatieve dansers van 15 jaar en ouder zet zij een intense voorstelling neer. Van Leth heeft de expertise om de kracht, behoeften en leergierigheid van deze dansers te herkennen en te versterken. Het werk van Lonneke typeert zich als verhalend, toegankelijk en beeldend. Met haar humor en treffende muziekkeuzes weet zij menigeen te enthousiasmeren voor moderne dans. Zij bewerkt klassieke verhalen uit de cultuurgeschiedenis tot een eigentijdse dansversie.

De Zaak Carmen is een indrukwekkende en rauwe voorstelling. Een absolute must see!!

Deze voorstelling is onderdeel van de serie Dans, klik hier voor het uitgebreide serie overzicht.

22:15 Luxe Nagenietarrangement GZ

U kunt hier uw reactie plaatsen

19:15 Inleiding

Bij deze voorstelling is het mogelijk een bijzondere inleiding bij te wonen. Tijdens deze inleiding wordt meer verteld over de achtergrond van de voorstelling en van het gezelschap. Uiteraard is de mogelijkheid om vragen te stellen. Een inleiding kan worden besteld in het bestelproces!