wo 8 mei 2019
20:15

Grote zaal
Toneel

Prijs € 24.50

”237 redenen om door te gaan is een juweeltje”

Theaterkrant

"237 redenen om door te gaan is door het nadenken over de dood, een ode aan het leven geworden."

Scènes

“Alles aan deze voorstelling klopt”

Theaterkrant

Een feelgood voorstelling over het leven zelf! Regisseur Michiel de Regt laat de twee doen waar ze goed in zijn: een theatrale versie spelen van zichzelf. 237 redenen om door te gaan speelde in 2017 als lunchvoorstelling in Theater Bellevue en wordt wegens succes vanaf september 2018 in langere versie door het hele land gespeeld.

Acteurs Geert Lageveen en Leopold Witte hebben dringend behoefte de balans op te maken. Waar staan ze in hun leven? Hoe lang hebben ze nog? Welke rol willen ze in dit leven nog spelen? Hoe moeilijk gaan het zichzelf nog maken? Hoe willen ze herinnerd worden? En welke plaatjes moeten er gedraaid worden op hun allerlaatste feestje?

Om een antwoord te vinden op die vragen, leggen Geert en Leopold elkaar het vuur aan de schenen. Op dezelfde persoonlijke en herkenbare manier als in hun veelgeprezen voorstelling 237 redenen voor seks, steggelen de mannen dit keer over de dood. Waar de één de dood omarmt als deel van het leven, bezweert de andere haar door allerlei doelen te stellen. Losjes associëren de twee mannen rond het thema, terwijl ze plaatjes draaien van overleden helden en leeftijdgenoten.

Spel en tekst: Geert Lageveen, Leopold Witte regie: Michiel de Regt dramaturgie: Laura van Dolron
 

22:15 Luxe Nagenietarrangement GZ

U kunt hier uw reactie plaatsen