wo 28 nov 2018
20:30

Kleine zaal
Toneel

Prijs € 22.50

In één klap was meer dan een eeuw geschiedenis in rook opgegaan.

In Het Verbrande Huis wekt de la Parra het huis en haar bijzondere Surinaamse familie weer tot leven. Een persoonlijk familieverhaal dat deel uitmaakt van de Nederlands-Surinaamse geschiedenis. 

Bodil komt al haar hele leven in Paramaribo, de stad waar haar vader opgroeide. Ze bezocht zijn geboortehuis aan de Zwartenhovenbrugstraat ontelbare keren. Ze maakte kennis met de ongetrouwde tantes Gus en Pop, sliep onder één klamboe met haar neefjes en leerde haar norse Opa, de apotheker R.L. de la Parra, doorgronden. In het huis kookten haar tantes de heerlijkste gerechten. Samen dansten ze op muziek van Lieve Hugo, terwijl ze beneden in ‘de winkel’ klanten te woord stonden. Maar in de nacht van 14 oktober 2012 brandde het huis, onder het toeziend oog van haar familie, tot de grond toe af. Het enige dat restte was de drempel. In één klap was meer dan een eeuw geschiedenis in rook opgegaan.
 
In Het Verbrande Huis wekt de la Parra het huis en haar bijzondere Surinaamse familie weer tot leven.  Ook gaat ze terug naar haar Joods Portugese voorouders, ooit op de vlucht voor de inquisitie. Een persoonlijk verhaal dat zijn licht laat schijnen op de Nederlands-Surinaamse geschiedenis.

Deze voorstelling is opgedragen aan de familie De la Parra

22:30 Luxe Nagenietarrangement KZ

U kunt hier uw reactie plaatsen