wo 7 nov 2018
19:30 - 22:40

Grote zaal
Muziektheater
Pauze: Ja

Vanaf € 30.00

Op zoek naar meer verdieping in de voorstelling? Boek voor slechts €4,00 een inleiding in het bestelproces.

De nieuwe opera van Opera Trionfo in coproductie met Theater Osnabrück

Regie Floris Visser

'Indrukwekkend', 'Indringend' en 'Wat een opera-avond' – kopten de media over Antigona, de nieuwe opera van Opera Trionfo in regie van de Nederlandse regisseur Floris Visser. Antigona (1772) van Tommaso Traetta werd door tijdgenoten als Christoph Willibald Gluck geprezen als 'de beste opera uit de 18e eeuw'. Het verhaal is rauw, de muziek wonderschoon. Dit is muziektheater op zijn best!

Een koning probeert wanhopig controle te krijgen over zijn door burgeroorlog verscheurde stad. Hij raakt daarbij in conflict met de fanatieke dochter van zijn zuster. Zijn politieke drijfveren botsen met haar religieuze overtuigingen en persoonlijke idealen, wat uitloopt op een aangrijpend familiedrama waarin alle betrokkenen worstelen met hun geweten en gevoel. Een verrassend actueel verhaal voor een opera die geschreven werd in de achttiende eeuw.

Deze voorstelling is onderdeel van de serie Opera, klik hier voor het uitgebreide serie overzicht.

22:15 Luxe Nagenietarrangement GZ

U kunt hier uw reactie plaatsen

18:45 Inleiding

Bij deze voorstelling is het mogelijk een bijzondere inleiding bij te wonen. Tijdens deze inleiding wordt meer verteld over de achtergrond van de voorstelling en van het gezelschap. Uiteraard is de mogelijkheid om vragen te stellen. Een inleiding kan worden besteld in het bestelproces!