do 14 jun 2018
20:15

VIP Stage
360°

Prijs € 12.50

So It Goes, een album met folk, jazz en... americana!

Luister in een intieme, akoestische setting naar de realistische, gevoelige en vooral ook humoristische muziek van Gregory Page

"Making Americana Great Again", tweette Jason Mraz over zijn vriend Gregory Page. Grappig en wrang tegelijk, want deze sympathieke Amerikaan leidt al jaren een muzikantenbestaan in de marge, terwijl hij prachtige albums blijft afleveren. Gregory verblijft grote delen van het jaar in Nederland, omdat zijn vintage muziek hier het best aanslaat. Zo was Gregory Page een uur te zien bij Vrije Geluiden van de VPRO en tourde al een aantal keren door het land met veel succes.

In So It Goes, zijn laatste album, werkte behalve vriend Jason Mraz, onder anderen pedal steel-virtuoos Greg Leisz, gitarist Jim Soldi en violist Dennis Caplinger mee aan dit album, dat alle kenmerken heeft van zijn voorgangers, maar toch net wat voller klinkt onder andere door de inzet van het koor en strijkorkest in sommige nummers.

So It Goes vertelt het verhaal van een immigrant die met de ogen van een muzikant naar het leven in Amerika kijkt. Het komt voort uit zijn geschiedenis, want zijn familie emigreerde vanuit Ierland naar de Amerikaanse westkust. Zijn naar nostalgie neigende nummers worden gedragen door zijn doorleefde stemgeluid en voeren je mee naar de vooroorlogse hoogtijdagen van folk, jazz en… americana.

 
 

U kunt hier uw reactie plaatsen