wo 3 jun 2020
20:30 - 22:40

Kleine zaal
Muziektheater
Pauze: Ja

Prijs € 24.50

"Dichter dan dit kun je niet meer bij Bowie komen" "een geweldig avontuur" "prachtige voorstelling

Trouw

Met geheel nieuwe en spannende arrangementen duiken zij in het repertoire van Bowie zoals nooit eerder is gedaan.

"Ratzke bevestigt met deze avond zijn status als fenomenale, veelzijdige zanger, conferencier en allround artiest. Een 'Gesamtkunstwerk' dat in Berlijn tijdens de première met staande ovaties gevierd werd."

Tagesspiegel

"Onweerstaanbaar. Ingetogen, expressief, superieure beheersing van Bowie’s muziek"

NRC

Deze voorstelling is in verband met de uitbraak van het Coronavirus verplaatst van 2 april naar 3 juni. Kaarten voor de voorstelling blijven geldig.

Dat Sven Ratzke één van de beste Bowie-vertolkers is, had hij met zijn show ‘Starman’ al bewezen. De show zorgde wereldwijd voor furore en Ratzke had van de meester persoonlijk toestemming gekregen om zijn songs te gebruiken.
 

Ratzke laat in ‘Where are we now’ een andere kant van Bowie zien: die van de grote liedjesschrijver, de poëet. De nummers komen in een intieme setting keihard binnen. Vergankelijkheid, liefde en de dood zijn terugkerende thema's in Bowies oeuvre. Daarnaast neemt Ratzke, zanger en entertainer, je mee in de vele absurdistische verhalen die tussen fantasie en werkelijkheid balanceren. De mythe wordt gevierd in deze show, die na Berlijn, New York en Sydney nu ook eindelijk in Nederland te zien is! Van ‘Ground control to Major Tom’ tot ‘Look up here I’m in Heaven’.

Ratzke verleid je, gehuld in prachtige kostuums, door het haast filmische universum van Bowie. Van personage naar personage, van scène naar scène. Samen met de virtuoze pianist Christian Pabst ontrafelt Sven de nummers van deze grootheid, in een uitgeklede setting van zanger en begeleider. Grote hits als ‘Heroes’ en ‘Let’s dance’, juweeltjes als ‘Ashes to ashes’ en ‘Lady grinning soul’, erfgoed zoals ‘Lazarus’ en geheel nieuw geschreven songs komen voorbij. Beleef deze nummers in al hun schoonheid, tot de essentie ontbloot. Bowie, de meest innovatieve, mythische en theatrale popster van de afgelopen eeuw.