za 26 okt 2019
20:15 - 23:00

Grote zaal
Muziektheater
Pauze: Ja

Prijs € 42.50

Opzoek naar meer verdieping in een voorstelling? Boek de inleiding.

“De voorstelling heeft heel veel te bieden. Allereerst is er de geweldige muzikale leiding van Renat Salavatov. Strijkers, houtblazers, koper en percussie klinken voortdurend als een klok. Iedere passage heeft men volledig onder de knie.”

Place de l'Opéra

Bizets tragische verhaal van de hartstochtelijke korporaal Don José die verliefd wordt op het mooie, rebelse en verleidelijke zigeunermeisje Carmen is 145 jaar na zijn dood één van de meest geliefde en uitgevoerde opera’s ter wereld.

De meeslepende muziek van Bizet versterkt de typisch Spaanse sfeer van Sevilla, waar tegen de achtergrond van een opwindend stierengevecht een gruwelijke crime passionel plaatsvindt. Bijzonder, want Bizet is zelf nooit in Spanje geweest.

Georges Bizet heeft praktisch zijn hele leven in Parijs doorgebracht. Toch is de opera ‘Carmen’ voor velen een synoniem voor de Spaanse muziek geworden. Helaas voor Bizet heeft hij het succes van zijn grootste meesterwerk niet zelf mogen ervaren; drie maanden na de première overleed de maestro op 36-jarige leeftijd.

De Staatsopera van Tatarstan brengt ‘Carmen’ in een prachtige en groots opgezette enscenering.

Frans gezongen met Nederlandse boventiteling.