do 21 nov 2019
20:30 - 21:45

Kleine zaal
Toneel
Pauze: Nee

Prijs € 20.00

“Zulke spannende en inspirerende negentig minuten heeft men in geen tijden op het toneel gezien.”

Frankfurter Allgemeine Zeitung

"Noch de verdachte, noch degene die met beschuldigende vinger naar haar wijst, krijgen van Kehlmann (schrijver, red.) een naam: de personages zijn even anoniem als universeel. Het zouden u en ik kunnen zijn."

Theaterkrant.nl

“Actueel, met ijzersterk spel en een intrigerende verhaallijn”

I Love Theater

Het is Kerstavond. Een vrouw, hoogleraar politieke filosofie, is uit haar taxi gehaald door de politie en wordt verhoord op het bureau. Haar ondervrager lijkt alles van haar te weten...

Hij is ervan overtuigd dat zij samen met haar ex-man een terroristische aanslag heeft beraamd en dat precies om middernacht ergens in de stad een bom zal ontploffen. Of toch niet? Het is half elf, hij heeft slechts anderhalf uur om dat uit te vinden. Ondertussen tikt de klok onontkoombaar de tijd weg. 

Een Heilige Avond is het nieuwe toneelstuk van de internationale bestsellerauteur/filosoof Daniel Kehlmann, onder meer bekend van de romans Het Meten van de Wereld, Roem en Tijl. Kehlmann zet in zijn toneelstuk de belangen van de staat in de strijd tegen terrorisme tegenover het recht op privacy van het individu. 

U kunt hier uw reactie plaatsen