vr 14 feb 2020
20:30 - 21:50

Kleine zaal
Toneel
Pauze: Nee

Prijs € 21.50

“Ze bundelt al haar talenten tot een krachtig, persoonlijk statement.”

Telegraaf

“Met ´Up´ hoop ik dat Rienstra bij haar publiek ook het taboe wat er rust op psychologische ziekten, iets kan doorbreken.”

Theaterparadijs

“Dubbel de moeite waard om te gaan bekijken”

Theaterkrant

“Yora Rienstra houdt je anderhalf uur in haar greep”

I Love Theater

Emma Nieuwenhuis moet de psychiatrische kliniek in. Opnieuw, tot haar ongeloof en schrik. Twee jaar geleden was ze een tijd opgenomen, en uitgerekend nu, nu ze zich sterk voelt en zelfs ‘een waanzinnig gevoel van geluk’ ervaart, herhaalt de geschiedenis zich. 

Dit omdat haar specialist, een vervanger die ze niet kent, haar wel erg uitbundige geluksgevoel niet vertrouwt. Wat een misverstand, en wat een vernedering.  

In UP krijgen we nader zicht op Emma’s ‘hersenstormen’. Haarscherp en met veel humor verwoordt ze de angstaanjagende momenten waarop de wanen toeslaan. In de ziekenhuiswinkel spreekt iedereen opeens in een onbekende taal, en bestaat die enge hond die haar beloert nu wel of niet?  

‘Het is alsof je verliefd wordt, elke keer opnieuw. Je wordt verliefd op het leven, maar het leven maakt het steeds weer met je uit.’ 

Emma betrekt ons zo dicht bij haar belevenissen dat het is alsof we ze zelf ondergaan. UP is het aangrijpende vervolg op de zeer succesvolle eerdere bewerking van PAAZ, het bejubelde debuut van schrijfster Myrthe van der Meer. Als geen ander weet comédienne Yora Rienstra, die PAAZ twee seizoenen lang in uitverkochte zalen speelde, de leefwereld en de persoonlijkheid van de hoofdpersoon te vangen.  

Bij deze voorstelling wordt een gratis inleiding aangeboden. De inleiding start om 19:15 uur in het Stadstheater. De inleiding is gratis, maar reserveren is verplicht. Kaarten voor de inleiding kunt u reserveren in het bestelproces of telefonisch via: 088 220 70 10.Note: Tijdens deze voorstelling worden er filmopnames gemaakt. Het zal echter geen hinder creëren voor het publiek, zij komen niet in beeld.