vr 14 feb 2020
20:30 - 21:50

Kleine zaal
Toneel
Pauze: Nee

Prijs € 21.50

“Ze bundelt al haar talenten tot een krachtig, persoonlijk statement.”

Telegraaf

“Met ´Up´ hoop ik dat Rienstra bij haar publiek ook het taboe wat er rust op psychologische ziekten, iets kan doorbreken.”

Theaterparadijs

“Dubbel de moeite waard om te gaan bekijken”

Theaterkrant

“Yora Rienstra houdt je anderhalf uur in haar greep”

I Love Theater

Emma Nieuwenhuis moet de psychiatrische kliniek in. Opnieuw, tot haar ongeloof en schrik. Twee jaar geleden was ze een tijd opgenomen, en uitgerekend nu, nu ze zich sterk voelt en zelfs ‘een waanzinnig gevoel van geluk’ ervaart, herhaalt de geschiedenis zich. 

Dit omdat haar specialist, een vervanger die ze niet kent, haar wel erg uitbundige geluksgevoel niet vertrouwt. Wat een misverstand, en wat een vernedering.  

In UP krijgen we nader zicht op Emma’s ‘hersenstormen’. Haarscherp en met veel humor verwoordt ze de angstaanjagende momenten waarop de wanen toeslaan. In de ziekenhuiswinkel spreekt iedereen opeens in een onbekende taal, en bestaat die enge hond die haar beloert nu wel of niet?  

‘Het is alsof je verliefd wordt, elke keer opnieuw. Je wordt verliefd op het leven, maar het leven maakt het steeds weer met je uit.’ 

Emma betrekt ons zo dicht bij haar belevenissen dat het is alsof we ze zelf ondergaan. UP is het aangrijpende vervolg op de zeer succesvolle eerdere bewerking van PAAZ, het bejubelde debuut van schrijfster Myrthe van der Meer. Als geen ander weet comédienne Yora Rienstra, die PAAZ twee seizoenen lang in uitverkochte zalen speelde, de leefwereld en de persoonlijkheid van de hoofdpersoon te vangen.  

Bij deze voorstelling wordt een gratis inleiding aangeboden. De inleiding start om 19:15 uur in het Stadstheater. De inleiding is gratis, maar reserveren is verplicht. Kaarten voor de inleiding kunt u reserveren in het bestelproces of telefonisch via: 088 220 70 10.Note: Tijdens deze voorstelling worden er filmopnames gemaakt. Het zal echter geen hinder creëren voor het publiek, zij komen niet in beeld.

18:00 Theatermenu met korting!

Ook een hapje eten voorafgaand aan de voorstelling? Dat kan nu nog voordeliger! Reserveer tegelijk met het bestellen van uw theaterplaatsen uw plek bij ons restaurant en geniet van het theatermenu van €29,95 voor maar €27,50! Voor de optimale beleving adviseren wij om uiterlijk 18.00 uur aanwezig te zijn in het restaurant.

22:15 Nagenietarrangement per persoon - Kleine Zaal

Maak het avondje uit helemaal compleet! Met het nageniet arrangement zorgen wij na afloop van een voorstelling voor een tafeltje speciaal voor u gereserveerd in STAGE kitchen & café. U krijgt een selectie luxe warme en koude borrelhapjes om samen te delen. Uiteraard voorzien van een glas prosecco of ander drankje naar keuze*!
*wijn, bier, fris, port of sherry.

U kunt hier uw reactie plaatsen

19:15 Inleiding

Bij deze voorstelling is het mogelijk een bijzondere inleiding bij te wonen. Tijdens deze inleiding wordt meer verteld over de achtergrond van de voorstelling en van het gezelschap. Uiteraard is de mogelijkheid om vragen te stellen. Deze inleiding is gratis bij te wonen, er dient wel een plaats gereserveerd te worden door een kaart te 'bestellen'.