wo 15 sep 2021
20:15 - 21:45

Grote zaal
Muziektheater
Pauze: Nee

Prijs € 37.50

"Een abstract-biografische voorstelling met de luchtige diepgang die hem zo eigen is."

Het Parool

"Onvermoeibaar en onverslijtbaar. Ga het vooral aanschouwen."

AD

"Herman van Veen gezien. Wil alleen maar zeggen: ga daar heen. Het is prachtig."

Kick van der Veer, Andermans Veren.

"Herman van Veen betovert."

De Volkskrant

♦ LET OP! Voor deze voorstelling heb je een coronatoegangsbewijs nodig. Lees hier alle geldende maatregelen in het theater ♦

Het zou een feestjaar worden, een vrolijk weerzien. 
We zouden, ik ben net zo oud als de gewapende vrede,
met u mijn vijfenzeventigste verjaardag vieren
en vrij naar Chawwa Wijnberg zingen:

Violen, anjelieren
en een tas vol prei
wat hebben we te vieren
violen, anjelieren
en een tas vol prei.

Toen kwam dat wereldwijde virus en weken we uit naar huis en wuifden we naar kinderen voor ramen. Gingen we beetje voor beetje en toen toch maar weer niet weer wel naar buiten. Zingen, spelen voor een handvol durvers in de zalen en de zaaltjes. Tot ook dat niet meer mocht.

Nu het weer wel met mate mag, 
komen wij alsnog naar u toe, 
om het vieren in te halen. 
Samen met Kees Dijkstra en Edith Leerkes. 
We gaan elkaar toch zien. 

Kijk ernaar uit,


Herman van Veen

Over Herman van Veen:
Herman van Veen (1945) groeide op in Utrecht waar hij ook het conservatorium bezocht. In 1965 maakte hij zijn theaterdebuut met het soloprogramma ‘Harlekijn’ (Niemands knecht, niemands baas). Sindsdien reist hij met zijn voorstellingen de wereld rond. Van zijn hand verschenen tot op de dag van vandaag meer dan honderdtachtig cd’s, een tachtigtal boeken en zo’n vijfhonderd schilderijen. Voor zowel zijn artistiek werk als zijn inzet voor projecten ten behoeve van vrede, veiligheid en verbondenheid is hij talloze malen onderscheiden. Zo is hij onder andere drager van het Verdienstkreuz am Band des Verdienstordens der Bundesrepublik Deutschland, Ridder in de Orde van Oranje Nassau en Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Heeft een Eredoctoraat aan de Vrije Universiteit Brussel. Van de Club van Budapest ontving hij de Planetary Consciousness Award. In Frankrijk Le Grand Prix de l’Académie Charles Cros de Littérature Musicale. En in Cuxhaven, juni 2021, de prestigieuze Joachim Ringelnatz Literatur Preis.