za 25 jan 2020
20:15

Grote zaal
Toneel

Prijs € 10.00

Het Nationaal Theaterweekend is het leukste weekend van het jaar voor iedereen!

'Veenfabriek verpakt met Franse gastmuzikanten uit Lille de post-truth in een zomers en scabreus volksfeestje.'

de Volkskrant

Een vrolijk en wrang volksfeest met de allernieuwste leugens.
Joeri Vos en Paul Koek bewerkten de Pinokkio van Carlo Collodi tot een eclectisch feest over verleiding, aanpassen en opgroeien.

Met de voltallige Veenfabriek en het Franse muziekensemble La Compagnie du Tire-Laine bouwen we met muziek, theater, dans en spektakel een kleurrijk Pleasure Island. 
We volgen de houten pop Pinokkio (Phi Nguyen) op zijn weg naar school en zijn volwassenwording. Onderweg wordt hij vrienden met Ezel en Vogel, wil Fee wel helpen om een echte jongen van hem te maken en leert hij liegen en hoe je op je sodemieter krijgt als je dat doet. Maar hij wil er zó graag bijhoren en zijn zoals iedereen.
Paul Koek liet zich voor de muziek inspireren door de bekende Italiaanse dans de Tarantella, die gebaseerd was op een leugen: Vrouwen die niet mochten dansen, logen dat ze gebeten waren door een tarantulaspin en daarom wel móesten bewegen, want dat zou hen genezen.

Geef je net als Pinokkio over aan de heerlijke hallucinerende leegte van onze wereld. Want verleidelijke leugens zijn toch veel lekkerder dan de harde realiteit?
PINOKKIO: Want dit is alles wat ik heb geleerd: dromen die zijn waar en wat waar is, is verkeerd.

Heeft u een kaart voor deze voorstelling? U wordt per e-mail op de hoogte gebracht.