zo 15 dec 2019
11:45 - 12:45

Kleine zaal
Muziek
Pauze: Nee

Prijs € 19.00

Bij het koffieconcert is voorafgaand aan het concert een kopje koffie of thee inbegrepen.

Voorafgaand aan het koffieconcert kunt u gratis de inleiding bijwonen. De inleiding start om 11 uur.

De Nederlandse violiste Merel Vercammen en de Russische pianiste Dina Ivanova (prijswinnares van het laatste Liszt concours in Utrecht) brengen drie componisten uit de Lage Landen samen op hun debuutalbum Symbiosis. Op het album staan de bekende en zeer geliefde Sonate voor piano en viool in A-groot van César Franck en prachtige composities van twee vrouwelijke componisten; Poldowski (dochter van de beroemde vioolcomponist Henryk Wieniawski) en Mathilde Wantenaar. 

Violiste Merel Vercammen (Nijmegen, 1988) studeerde cum laude af aan het Royal College of Music in Londen. Ze was prijswinnares van de London Grand Prize Virtuoso Competition, het Nationaal Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland en het Prinses Christina Concours. Merel trad op over de hele wereld en speelde in concertzalen als het Concertgebouw in Amsterdam, de Elbphilharmonie in Hamburg en de Wigmore Hall in Londen. 

Pianiste Dina Ivanova (Rjazan, Rusland, 1994) won prijzen op diverse concoursen, waaronder een tweede prijs op het Liszt Concours in Weimar, een tweede prijs op het Ricardo Viñes Concours in Spanje, een Honorary Mention Award op het Paderewski Concours in Polen, en de Artist Recognition Award op het International Keyboard Festival in New York. In 2017 won Dina de publieksprijs en de derde juryprijs tijdens het Liszt Concours in Utrecht.  

Bij het koffieconcert is voorafgaand aan het concert een kopje koffie of thee inbegrepen.