zo 5 jan 2020
11:45 - 12:45

Kleine zaal
Muziek
Pauze: Nee

Prijs € 19.00

Duo Bilitis is mede door haar bijzondere bezetting een uniek ensemble op de Nederlandse podia en daar buiten.

Voorafgaand aan het koffieconcert kunt u gratis de inleiding bijwonen. De inleiding start om 11 uur.

Het repertoire van Duo Bilitis bestaat voornamelijk uit zelf gearrangeerd 20ste eeuws repertoire met een speciale focus op Franse en Spaanse componisten en 19e eeuwse Russische muziek. 

De beide musici hebben sinds hun oprichting in 2004 een geheel nieuw repertoire gecreëerd met hun eigen arrangementen voor alle combinaties tussen twee harpen en twee stemmen maar ook door het verstrekken van compositie -en arrangeer opdrachten aan verschillende Nederlandse componisten. Het duo vernoemde zich naar Claude Debussy’s tot de verbeelding sprekende composities ‘Les Chanson de Bilitis’ op teksten van Pierre Louys. Duo Bilitis is winnaar van het Internationaal Kamermuziekconcours Almere en finalist van de International Jewish Music Competition.

Duo Bilitis trad op tijdens buitenlandse festivals waaronder The Tenth World Harp Congress, Varna International Music Festival (Bulgarije), Mosel Musik Festival in Duitsland/Luxembourg, Baku International Music Festival (Azerbejian), en het Seduced by Harps Festival in Belgie. In Nederland trad het duo o.m. op in het Concertgebouw te Amsterdam, het Grachtenfestival in Amsterdam, tijdens het Internationaal kamermuziefestival Schiermonnikoog, Muziekgebouw aan ‘t IJ, De Doelen te Rotterdam, Vredenburg Utrecht en op vele kamermuziekpodia door het hele land.

Nederlandse componisten zoals Jeff Hamburg, Chiel Meijering, Boudewijn Tarenskeen, Eef van Breen, Daan Manneke, Oene van Geel, Huba de Graaff, Anthony Fiumara en Joost Kleppe schreven nieuwe werken voor het duo. Met het strijkersensemble Camerata Antonio Lucio onder leiding van violiste Emmy Verhey speelden zij de Nederlandse premières van de dubbelharpconcerten van Maciej Malecki en Jean Francaix.

Bij het koffieconcert is voorafgaand aan het concert een kopje koffie of thee inbegrepen.

U kunt hier uw reactie plaatsen