zo 14 jun 2020
11:45 - 13:05

Kleine zaal
Muziek
Pauze: Ja

Prijs € 19.00

Voorafgaand aan het koffieconcert kunt u gratis de inleiding bijwonen. De inleiding start om 11 uur.

xSight@ Percussion Duo won Grachtenfestival Conservatorium Concours 2019

Dit koffieconcert is vanwege de uitbraak coronavirus verplaatst van 15 maart naar 14 juni 2020. De kaarten blijven geldig! Klik hier voor meer informatie. 

In februari won het xSight@ Percussion Duo de Vakjuryprijs van het prestigieuze Grachtenfestival Conservatorium Concours 2019. De jury prees het duo met haar overtuigende optreden vol ‘uitzonderlijke kleuring in dynamiek’. Ook van het volwassen optreden van Publieksprijs-winnares Elenora Hu en de beheersing van het instrument stem was de jury zeer onder de indruk.

De jury prees het xSight@ Percussion Duo (Codarts, Rotterdam) met haar overtuigende optreden vol ‘uitzonderlijke kleuring in dynamiek. Het duo daagt elkaar uit en is uitstekend op elkaar ingespeeld. Het was een performance die je pakt’, aldus juryvoorzitter Van den Brink, die als 1e klarinettist verbonden is aan het Radio Filharmonisch Orkest. De jury was onder de indruk van het volwassen optreden van Publieksprijs-winnares Elenora Hu en de beheersing van het instrument stem en begreep de waardering vanuit het publiek volledig. 

De finalisten werden door de jury beoordeeld op instrumentbeheersing en repertoirekeuze en daarnaast keek de jury ook naar de manier waarop de musici zich presenteerden aan het publiek. Alle finalisten kregen enkele weken voor de finale presentatietraining van Ab Nieuwdorp, presentator op NPO Radio 4 en artistiek adviseur van het Grachtenfestival. xSight@ Percussion Duo wint een optreden tijdens het Lunchconcert op woensdag 12 juni 2019 in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. 

De Amsterdamse wethouder Kunst & Cultuur, Touria Meliani reikte beide prijzen uit en benadrukte het belang van de spreiding van de concerten van het Grachtenfestival in alle stadsdelen van Amsterdam. De winnaars van het Grachtenfestival Conservatorium Concours zullen terug te zien zijn tijdens het festival, dat in 2019 plaats vindt van 9 tot en met 18 augustus. 

Al meer dan twintig jaar biedt het Grachtenfestival een podium aan jonge musici, waarbij het Conservatorium Concours sinds 2003 de plek is waar conservatoriumstudenten zich kunnen presenteren aan het Nederlandse publiek. Alle Nederlandse conservatoria vaardigen kandidaten af naar de landelijke voorronde, waar een jury vijf kandidaten selecteert voor de finale. De zesde finalist wordt gekozen door het aanwezige publiek. 

Bij het koffieconcert is voorafgaand aan het concert een kopje koffie of thee inbegrepen.