zo 13 okt 2019
15:00 - 17:15

Kleine zaal
Cultureel Initiatief
Pauze: Ja

Prijs € 25.00

95% van elke euro die wordt gedoneerd zal rechtstreeks ten goede komen aan een leerling in Cusco voor schoolgeld, boeken, schriften en schooluniformen.

Benefietconcert

Leerlingen van het Picasso Lyceum en het Erasmus College, verzorgen een benefietconcert voor jongeren in Peru. Het hoogtepunt van het concert zijn de zusjes Anuschka (altviool) en Maria Eugenia (hobo en zang) Pedano. De zussen hebben deelgenomen aan verschillende internationale concoursen en festivals zoals het Grachtenfestival en hebben mooie prijzen gewonnen, zoals de eerste plaats van het Prinses Christina concours in Rotterdam. Ze waren ook al een paar keer te gast in het televisieprogramma Podium Witteman. De presentator van deze middag is Jeroen van Grunsven, winnaar van de nationale musical award voor de beste mannelijke hoofdrol in 2017.
 

Het concert heeft tot doel geld in te zamelen voor leerlingen in Peru die leven onder het bestaansminimum en hierdoor naar school kunnen. Alle deelnemers aan dit concert zijn zeer enthousiast en spelen geheel belangeloos.

Het Benefietconcert is in haar organisatie uniek te noemen: 95% van elke euro die wordt gedoneerd zal rechtstreeks ten goede komen aan een leerling in Cusco voor schoolgeld, boeken, schriften en schooluniformen; maar ook in enkele gevallen voor vervoer naar school.  Een donatie kan worden gedaan door een kaartje te kopen. De vrijwilligersorganisatie Poco a Poco organiseert de steunverlening in Peru en heeft hiertoe een coördinator die de kinderen en de financiën in de gaten houdt. Alle kosten worden verantwoord. De organisatie van het concert wordt volledig gesteund en gesponsord door de Rotaryclubs in Zoetermeer. 

Programma
1. Opening en korte introductie van Poco a Poco 
2. Support Act (ex) leerlingen Picasso Lyceum, band: Wingin’ It
3. Support Act (ex) leerlingen Erasmus College, band: Distorted mind

PAUZE 
4. Live verbinding vanuit de zaal met enkele kinderen in Peru 
5. Grande finale zussen Pedano (ex) leerlingen Picassolyceum en Erasmuscollege 
6. Afsluiting.

Meer informatie kunt u vinden op: www.poco-a-poco.nl.