di 29 dec 2020
20:15

Grote zaal
Toneel

Prijs € 21.00

'Wat er ook gebeurt, er klinkt muziek'

In de kaartprijs is een drankje inbegrepen. Het drankje neem je voorafgaand aan de voorstelling mee de zaal in.

Helaas is deze voorstelling geannuleerd omdat Olga Zuiderhoek herstelende is van het coronavirus, kan zij haar tournee niet laten doorgaan. 

“Zoals u misschien hebt vernomen heb ik corona gehad. Mijn hele gestel heeft daar een behoorlijk klap van gehad. Ik ben gelukkig genezen. De restverschijnselen (vermoeidheid, buiten adem zijn en hoesten) worden nu echter duidelijk, en beletten me om nu aan het maakproces en de daarop volgende tournee te beginnen. Het wordt mij door mijn artsen afgeraden. Ik wil liederen kunnen zingen en vol mijn energie kunnen geven. Het spijt me zeer, dat lukt nu niet. Ik hoop u op een later moment in uw theater te zien.” 

Olga Zuiderhoek heeft de leukste muziekverzameling van Nederland. Haar man, componist Willem Breuker (1944-2010), verzamelde uiteenlopende soorten muziek. Zijn verzameling leerde haar hartverscheurende èn grappige liederen kennen. Liederen die haar hielpen de 20e eeuw beter te begrijpen. Toch is er ook veel dat ze niet kan begrijpen. Olga vertelt haar verhaal aan de hand van liedjes die haar nooit in de steek lieten.

Liedjes van en door Louis Davids, Dirk Witte, Pisuisse, Johnny & Jones, Ischa Meijer en Willem Wilmink. Soms zingt Olga ze zelf en anders zingt ze mee. Liedjes, voor velen onbekend, maar waar we apetrots op mogen zijn.  

Kortom, een show van Olga onder de titel 'Wat er ook gebeurt, er klinkt muziek', naar het refrein van Wintertenen, luizen en eczeem, een lied van haar beste vriend Ischa Meijer. 

Het wordt een persoonlijk relaas. En! Er valt ook te lachen. 

Over Olga Zuiderhoek: 

Olga Zuiderhoek werd geboren in 1946, midden in de twintigste eeuw. Ze was lid van het Werkteater, speelde bij Orkater en De Mexicaanse Hond. Ze speelde in films van Alex van Warmerdam, Theo van Gogh en Pieter Kramer, tv-series van Paul de Leeuw en Wim T. Schippers en toneelstukken die Paul Haenen, Judith Herzberg en Frank Houtappels speciaal voor haar schreven.  

Haar liefde voor muziek leidde al vaker tot mooie en succesvolle voorstellingen. Vooral de Amsterdamse kerstvoorstelling Vrede op Aard / kerstmis in Amsterdam samen met Kees Prins waren sinds 2007 jarenlang een groot succes. 

Bij het grote publiek is ze de laatste jaren vooral bekend door haar glansrollen naast Kees Hulst en André van Duin (Het geheime dagboek van Hendrik Groen) en Monic Hendrickx (Penoza). 

Veiligheid bij theaterbezoek
Jouw veiligheid staat bij ons voorop! Naast de richtlijnen van de landelijke overheid en onze brancheorganisaties treffen wij diverse extra veiligheidsmaatregelen om iedereen een prettige en veilige theaterervaring te laten meemaken. Lees hier meer.