wo 9 mrt 2022
20:30

Kleine zaal
Muziektheater

Prijs € 19.50

De kaartverkoop van deze voorstelling start in het najaar

Ik heb de hele voorstelling op het puntje van mijn stoel gezeten

Publieksreactie

Aegje. Je kent haar, gegarandeerd! Nu haar theaterdebuut een feit is, maakt schrijfster, zangeres, performer en theatermaakster Joia een voorstelling over deze veelbesproken ‘Aegje’. Ode aan Aegje is de zoektocht naar de samenhang tussen moed en nieuwsgierigheid. Is nieuwsgierigheid een emotie? Kunnen we die aanwakkeren? Joia gaat het gesprek aan met het zichzelf, met de wetenschap, met het publiek én met het personage Aegje, ofwel ‘nieuwsgierig Aagje’. 

Aegje van Enckhuysen is een middeleeuws personage die, zonder de toestemming van haar man, reisde van Enkhuizen naar Antwerpen. De meereizende mannen maakten misbruik van haar onwetendheid, eerlijkheid en nieuwsgierigheid. Het verhaal leerde jonge vrouwen om niet nieuwsgierig te zijn. Maar als je ergens nieuwsgierig naar bent en je gaat je daar in verdiepen, wordt het interessant. Je zoomt in, en je wereld wordt groter! 

Over Joia
Joia’s debuutalbum Living It Now werd met 5 sterren bekroond en in 2019 maakte zij de overstap naar het theater en het Nederlandse lied. Haar voorstelling ZACHT is door hele land met lovende reacties ontvangen. De zangeres verrast, beroert en overrompeld met een ontwapenende eerlijkheid. Ode aan Aegje is haar verhaal, haar vertelling en de zoektocht naar nieuwsgierigheid verpakt in een poëtisch theaterconcert. Nieuwsgierig?