za 13 feb 2021
20:15

Grote zaal
Muziektheater
Pauze: Nee

Prijs € 19.50

"Ik heb de hele voorstelling op het puntje van mijn stoel gezeten".

Publieksreactie

Aegje. Je kent haar, gegarandeerd! Nu haar theaterdebuut een feit is, maakt schrijfster, zangeres, performer en theatermaakster Joia een voorstelling over een veelbesproken onderwerp rondom ‘Aegje’. Ode aan Aegje is de zoektocht naar de samenhang tussen moed, angst, chaos en nieuwsgierigheid. 

Is nieuwsgierigheid een emotie en kunnen we die activeren? Joia gaat het gesprek, geholpen door de wetenschap, aan met het zichzelf, met het publiek én met het
personage Aegje, ofwel ‘nieuwsgierig Aagje’. Aegje van Enckhuysen is een middeleeuws personage die, zonder de toestemming van haar man,
reisde van Enkhuizen naar Antwerpen. De meereizende mannen maakten misbruik van haar onwetendheid, eerlijkheid en nieuwsgierigheid. Het verhaal leerde jonge vrouwen om niet nieuwsgierig te zijn. Maar als je ergens nieuwsgierig naar bent en je gaat je daar in verdiepen, wordt het interessant. Je zoomt in, en je wereld wordt groter!

Joia’s debuutalbum Living It Now werd met 5 sterren bekroond en in 2019 maakte zij de overstap naar het theater en het Nederlandse lied. Haar voorstelling ZACHT is door hele land met lovende reacties ontvangen. 

De zangeres verrast, beroert en overrompeld met een ontwapenende eerlijkheid. Ode aan Aegje is haar verhaal, haar vertelling en de zoektocht naar nieuwsgierigheid verpakt in een poëtisch theaterconcert. Nieuwsgierig ?