do 24 feb 2022
20:30 - 21:50

Kleine zaal
Cabaret
Pauze: Nee

Prijs € 20.00

Een muzikale en dynamische alleskunner, een podiumbeest met een verwoestend tempo, Max schoffelt er heerlijk op los in een politiek correcte wereld”. Maar geloof niet wat ze zeggen, kom zelf kijken.

Pers en Publiek over Max van den Burg

♦ LET OP! Voor deze voorstelling heb je een coronatoegangsbewijs nodig. Lees hier alle geldende maatregelen in het theater ♦

Opgegroeid in het Eindhoven van de jaren ’80, zijn bij Max de witte sportsokken, frikadellen speciaal en foute synthesizerdeuntjes nooit ver te zoeken. 

En ook al is ie al jaren Brabander af, in verwarrende tijden, waarin body positivity en botox moeiteloos naast elkaar kunnen bestaan, waarin vegan de norm wordt, maar barbecues nog nooit zo groot waren, een tijd waarin je vooral jezelf moet zijn, maar dan wel met een gender-neutraal deugfiltertje erover, valt Max graag terug op de simpele eerlijkheid van zijn culturele erfgoed, om onze overgevoelige tijd eens goed te fileren.

Want als archeologen ons over 5000 jaar opgraven en de ruïnes van gender-neutrale toiletten aantreffen en al die implantaten, gebleekte tanden en nepnagels, wat zullen zij zich dan afvragen? Wat dachten deze mensen? Wat was hun probleem? Max zoekt voor u het antwoord

Cultureel Erfgoed is een dynamische en muzikale one-man-show, barstensvol herkenbare types, imitaties en persiflages, over verandering en aanpassings(on)vermogen, met als hamvraag wat cultuur nu eigenlijk maakt, of breekt.

Max van den Burg (Eindhoven, 1971) maakt sinds het winnen van de publieksprijs op het Camerettenfestival dynamische, muzikale en theatrale one-man-shows, met altijd een rauw Brabants randje.