do 10 jun 2021
19:00

Grote zaal
Muziek
Pauze: Nee

Prijs € 21.50

De kaartverkoop voor deze voorstelling is nog niet gestart. Schrijf je in op de wachtlijst en je ontvangt een e-mail van ons zodra de kaartverkoop van deze voorstelling begint.

Voor iedereen die deze zomer niet naar Spanje kan, brengt Eric Vaarzon Morel Spanje naar de theaters in Nederland. In een intieme setting brengt hij -al dan niet vergezeld door de jonge en talentvolle Nederlandse zangeres ELLE- een liefdevolle ode aan Paco de Lucía en neemt hij zijn publiek mee naar de Spaanse achtergronden in Nederland. 

Paco de Lucía is Erics grote voorbeeld en zonder twijfel de meest virtuoze en vernieuwende flamencogitarist aller tijden. Hij bracht een revolutie binnen de flamenco teweeg en in dat opzicht kun je hem vergelijken met Mozart of Jimi Hendrix. Toen De Lucía op 25 februari 2014 overleed en er in Spanje twee dagen van rouw werd afgekondigd, bracht Eric nog dezelfde avond in een lang DWDD-item een zinderende ode aan de maestro. 
Naast deze ode volgt Eric de Spaanse Sporen in uit de geschiedenis van Nederland. We zingen niet voor niets als mooie laatste zin van ons volkslied: de koning van Hispanje heb ik altijd geëerd! Een hart vol verhalen die ons leiden langs het mooiste wat Spanje op muzikaal gebied bezit!