vr 20 mei 2022
20:15 - 21:40

Grote zaal
Toneel
Pauze: Nee

Prijs € 24.00

Met tekst van Maria Goos

'Loes Luca, dat is lachen. Daarom kopen mensen een kaartje. Maar nu mag er bij Luca ook gehuild worden. In haar meest persoonlijke voorstelling ooit, geschreven door Maria Goos, waarin ze wordt bijgestaan door de jonge actrice Kaatje Kooij, leer je de grande dame van de komedie iets beter kennen. Of toch niet?'

Het Parool

'Loes Luca vertelt in Uit het hoofd haar levens verhaal, in een sprankelende theatrale vorm.'

De Volkskrant

'Goos schrijft rake dialogen in sappig Rotterdams en Luca is een rasverteller. In tekst en regie wordt slim met de thematiek van verbeelding, toneelspel, leugentjes om bestwil en werkelijkheid gespeeld.'

Theaterkrant.nl

Uit Het Hoofd is een vertelling over een vader met een geheim, een moeder die rust wil en een dochter die wil leven. Ze wonen in het naoorlogse Rotterdam bij opoe, die van makreel houdt en haar handen afveegt aan de gordijnen.

Het meisje zingt een zelf gemaakt liedje. De tekst is: ‘Het is helemaal niet erg, het is allemaal helemaal niet erg’. Het wordt haar mantra. 
 
In Uit Het Hoofd kijkt een actrice op het einde van haar carrière terug op haar leven. Omdat ze niet helemaal meer is, wat ze is geweest, stuurt de producent een jonge actrice mee op tournee om haar, mevrouw Loes, door de voorstelling heen te slepen. 
 
Uit Het Hoofd is een verhaal dat op die plek in het hoofd van de actrice zit, waar de leugen, de verbeelding, de herinnering en de werkelijkheid met elkaar onderhandelen om het leven dragelijk te maken. 
 
een actrice: Loes Luca
Oortje: Kaatje Kooij
tekst: Maria Goos