za 13 mrt 2021
19:00

Grote zaal
Dans
Pauze: Nee

Prijs € 21.50

‘De Dansers overtreffen zichzelf met een voorstelling die werkt als antidepressivum’

De Volkskrant

Een rock en roll ritueel, met muziek als motor en bezieling als brandstof

Shake Shake Shake is een opzwepend concert dat langzaam ontspoort in een dansvoorstelling. Een live band van dansers en muzikanten zingt over vastzitten en losschudden, de top najagen en de bodem raken. De één vliegt over de ander zijn instrumenten en even later zijn ze samen verwikkeld in een poëtisch dansduet. Een rock en roll ritueel, met muziek als motor en bezieling als brandstof. 

All my days are sold, none of them are free 
All my days are them, none of them are me 
And if the bars of the cage that I’m banging with rage 
Would at once start to fade and invite and make way 
I’d be lost 


- songtekst uit Shake Shake Shake 

Shake Shake Shake gaat over voelen dat je leeft, in een wereld waar je nauwelijks meer zelf in de hand hebt waar je aandacht naartoe gaat. Het gaat over muziek, als een aanstekelijke uitnodiging om te bewegen en alle ellende van je af te schudden. Zoals in de soul, de punk en misschien wel elke muzikale stroming die een tegengeluid vertegenwoordigde. Maar bovenal gaat Shake Shake Shake over samen een eigen, alternatieve richting vinden.

Shake Shake Shake speelde in zomer van 2019 onder andere op Oerol Festival en Lowlands en ging als avondvullende theatervoorstelling in première op 28 september 2019, in theater de Paardenkathedraal in thuisstad Utrecht. Het jaar daarvoor (2018) werkten De Dansers aan een vooronderzoek onder de titel Shake Shake Shake: first edition, op onder andere Over het IJ Festival en Theaterfestival Boulevard. In 2020 touren De Dansers door het land met de avondvullende versie voor in de theaters en (eventueel) een korte versie voor op festivals. 
 

17:00 3 gangen keuzemenu

Uitgebreid dineren voorafgaand aan de voorstelling kan nu nog voordeliger tegen inlevering van jouw gespaarde Stadstheaterpunten. Verzilver jouw punten en profiteer van het 3 gangen keuzemenu van €29,95 voor maar €25,00.

Wij willen je vragen om minimaal anderhalf uur voor aanvang van de voorstelling aanwezig te zijn in ons restaurant.

18:00 Weekspecial

Iedere week heeft ons restaurant STAGE kitchen & café een andere weekspecial op het menu. Bestel deze special nu nog voordeliger tegen inlevering van jouw gespaarde Stadstheaterpunten. Verzilver jouw punten en profiteer van het 3 gangen keuzemenu van €17,50 voor maar €15,00.

20:30 Nagenietarrangement p.p - Grote Zaal - Voorstelling 19:00 uur

Maak het avondje uit helemaal compleet! Geniet samen na de voorstelling van een selectie warme en koude borrelhapjes met een glas procecco, wijn, bier of fris. Nagenieten kan nu nog voordeliger tegen inlevering van jouw gespaarde Stadstheaterpunten. Verzilver jouw punten en profiteer van het nageniet arrangement van €8,75 voor €7,00.