vr 26 feb 2021
20:15 - 21:31

Grote zaal
Muziek
Pauze: Nee

Prijs € 26.50

De stukken van Gershwin krijgen een vorstelijke, maar ook degelijke behandeling met mooie tempowisselingen en klinkende improvisaties. Als pianist staat Peter Beets op eenzame hoogte, als begeleider en solist. Hij heeft een prachtige touche en weet de essentie van de melodie exact te raken.

Jazzflits

Onder de ervaren leiding van Peter Beets en Henk Meutgeert staat deze achttien man (en vrouw!) sterke bigband garant voor verrassend solo- en samenspel, muzikaal avontuur en gezonde, maar vlijmscherpe swing. 

Bij elk concert staat een ander thema centraal, waar eigentijdse bewerkingen van worden gemaakt en door de veelbelovende musici een eigenzinnige draai aan wordt gegeven. 

De rode draad tijdens dit concert zijn de herkenbare en lekker in het gehoor liggende melodieën van George Gershwin, die nu als springplank dienen voor een dynamische show, waarin alle facetten van muziek maken en muziek beleven worden benut. Delen uit Porgy and Bess worden afgewisseld met songs uit musicals en ook Rhapsody in Blue krijgt een nieuw leven met een frisse blik op de toekomst. 

In januari en februari 2021 met zangeres Izaline Calister
Van ingehouden verstilde emotie, via rijke melancholische romantiek naar onstuimige overvloed en blijdschap - Wereldster Izaline Calister voelt zich als een vis in het water tijdens dit swingende muziekspektakel en haar stem en interpretaties kunnen geen betere voedingsbodem krijgen dan de transparante orkestraties van Meutgeert en de uitdagende begeleidingen van Beets.