zo 22 aug 2021
11:45 - 12:45

Grote zaal
Muziek
Pauze: Nee

Prijs € 19.00

Deze voorstelling is onderdeel van ons zomerprogramma

Het Maat Saxophone Quartet is een 100% Portugees ensemble. Dit  jonge kwartet staat bekend om zijn “warme bloed” en energieke passie voor kamermuziek, en vestigde zich al als een van de opkomende kamermuziekensembles in Portugal en Nederland. 

Sinds de oprichting in Amsterdam in 2018 heeft het Maat Saxofoonkwartet al meerdere prijzen in de wacht gesleept, zoals het “Prémio Jovens 
 Músicos” (2018),
de meest prestigieuze klassieke muziekcompetitie van Portugal. Daarnaast is het Maat Saxofoonkwartet een van de finalisten van de Dutch Classical Talent Tour & Award (2021/2022). 

De passie van het kwartet voor nieuwe muziek brengt hen ertoe om nauw samen te werken met jonge componisten die nieuwe stukken voor 
hen componeren. Die composities zijn niet alleen een grote aanvulling op het repertoire van deze formatie, maar ze laten ook horen waren het Maat Saxofoonkwartet voor staat. In april 2020 hebben ze hun eerste CD Ciudades uitgebracht onder het label 7 Mountains Records in Amsterdam.

De muzikanten
Daniel Ferreira - saxofone soprano 
Catarina Gomes - saxofone alto 
Pedro Silva - saxofone tenor 
Mafalda Oliveira - saxofone barítono 

Veiligheid bij theaterbezoek
Jouw veiligheid staat bij ons voorop! Naast de richtlijnen van de landelijke overheid en onze brancheorganisaties treffen wij diverse extra veiligheidsmaatregelen om iedereen een prettige en veilige theaterervaring te laten meemaken. Lees hier meer.