zo 6 jun 2021
11:45 - 12:45

Grote zaal
Muziek
Pauze: Nee

Prijs € 19.00

Er vindt voorafgaand aan het koffieconcert geen inleiding plaats.

In 2014 won Nikola Meeuwsen het Koninklijk Concertgebouw Concours, en in 2012 het Steinway Concours.

Nikola Meeuwsen (2002) profileert zich als één van de opvallendste jonge pianotalenten in Nederland. Het Concertgebouw heeft hem de Concertgebouw Young Talent Award 2019 toegekend.

De NRC noemde hem een talent om in de gaten te houden. In 2014 won hij het Koninklijk Concertgebouw Concours, en in 2012 het Steinway Concours.  
In april 2020 nam Nikola voor avrotros klassiek een CD op met werken van Schumann, Scriabin, Brahms en Bach. 

Nikola Meeuwsen geeft concerten in binnen- en buitenland.  

Hij trad onlangs op met het Residentie Orkest in de Grote Zaal van het Concertgebouw. Hij gaf solorecitals in Milaan, Bologna, Triëst, Faro en Imola. Kamermuziek speelde hij met het Matangi Kwartet, de violist Alexander Kerr en altviolist Vladimir Mendelssohn. Een pianoduo vormde hij met Igor Roma, Anna Fedorova en Thomas Beijer. 

In festivals is Nikola Meeuwsen een graag geziene gast. Hij speelde in het Storioni Festival, het Kamermuziekfestival Schiermonnikoog, het Internationaal Kamermuziekfestival Ede, Festival Classique en in het nieuwe Haagse festival Classical NOW!  

Nikola Meeuwsen studeert bij Marlies van Gent en Enrico Pace aan de prestigieuze Accademia Pianistica di Imola. Masterclasses volgde Nikola bij Jacques Rouvier, Pavel Gililov, Matti Raekallio, Ruth Nye, Edith Fischer, Jerome Rose en Dominique Merlet. 

Horowitz, Schnabel, Sofronitsky, Cziffra, Rubinstein, Lipatti, Sokolov, Pogorelich, Volodos en Gould zijn de pianisten waar hij het liefst naar luistert. Nadat hij het derde pianoconcert van Rachmaninov met Vladimir Horowitz hoorde, wist Nikola dat hij pianist wilde worden. 

Het programma
Nikola zal tijdens het Koffieconcert het volgende programma spelen: 

Beethoven -bagatelles op 126
Bach Busoni - komm der heiden heiland
Liszt- Sonate in b klein