zo 10 apr 2022
11:45 - 12:45

Kleine zaal
Muziek
Pauze: Nee

Prijs € 19.00

Een Kofficoncert van de twee broers Martijn & Stefan Blaak

♦ LET OP! Voor deze voorstelling heb je een coronatoegangsbewijs nodig. Lees hier alle geldende maatregelen in het theater ♦

De cum laude afgestudeerde broers concerteren op vele podia in o.a. Nederland, Duitsland, België, Oostenrijk, Spanje, Italië, Frankrijk en de Verenigde Staten. Regelmatig zijn Martijn en Stefan Blaak te gast bij internationale festivals, zoals het Grachtenfestival Amsterdam, Le festival international d’art lyrique d’Aix-en-Provence (Frankrijk), Green Lake Festival (Verneigde Staten), Sächsisches Mozartfest, Leipziger Klaviersommer (Duitsland) en La settimana d’arte di Cecina (Italië). 

Werken van o.a. Chiel Meijering, Diderik Wagenaar, Francis Shaw en David Rowland werden door het pianoduo in première gebracht. Concerten van hen werden uitgezonden voor radio en tv door omroepen als NTR, AVROTROS, VPRO, Concertzender, Westdeutsche en Bayerische Rundfunk, RAI Italia, Radio Klara België en Radio France. 

Martijn en Stefan ontvingen De Voorziening, een beurs voor jonge excellerende musici. Mede in het kader hiervan studeerden ze bij Ton Hartsuiker. Tevens concerteerden ze in de beroemde serie Het Zondagochtendconcert in het Amsterdamse Koninklijk Concertgebouw, dat live werd uitgezonden voor Radio 4. Op hun CD Stadium speelt het pianoduo Martijn en Stefan Blaak werken voor twee piano’s van o.a. Brahms en Debussy. Hun tweede CD Vesalius bevat werken voor piano vierhandig van Ravel, Rachmaninov en Swerts. 

Inleiding
Voorafgaand aan dit concert vindt er een inleiding plaats in de Rode Foyer, naast de ingang van de Kleine Zaal. De inleiding start om 11:00 uur en is gratis te bezoeken. 

14:00 Nagenietarrangement p.p. - Matinee

Met het nageniet arrangement zorgen wij na afloop van een voorstelling voor een tafeltje speciaal voor u gereserveerd in STAGE kitchen & café. U krijgt een selectie luxe warme en koude borrelhapjes om samen te delen. Uiteraard voorzien van een glas prosecco of ander drankje naar keuze*!
*wijn, bier, fris, port of sherry.