za 12 sep 2020
21:00 - 22:15

Grote zaal
Muziek
Pauze: Nee

Prijs € 15.00

In de kaartprijs is een drankje inbegrepen. Het drankje neem je voorafgaand aan de voorstelling mee de zaal in.

Voor deze voorstelling geldt geen vriendenkorting

In samenwerking met King Bee Music Agency uit Zoetermeer

Meena Cryle en Chris Fillmore zijn soulmates. Ze vormen al meer dan 20 jaar een team zoals je dat zelden ziet in de huidige muziekindustrie. Bij beide merk je dat muzikaliteit, gevoel en soul niet zijn aangeleerd maar van binnenuit gegroeid zijn. Daarbij zijn er geen grenzen. Rock’n’Roll, Blues, Soul, en Gospel worden naar behoeven gecombineerd.

Het resultaat is een frisse eigen vorm van blues die ze met een ongewone passie op het podium brengen. “Etta James meets Stevie Ray Vaughan”, zo omschreef een bezoeker het eens. 
Hoewel Meena niet graag in een hokje geplaatst wordt, dringt de vergelijking met Dana Fuchs of Beth Hart zich op. Chris Fillmore (elektrische en akoestische gitaren, slide-gitaar, pedal steel) is een getalenteerde gitarist, songwriter, arrangeur en co-producer. Mensen die het kunnen weten, noemen hem technisch briljant. Als een kleine jongen geïnspireerd door Elvis Presley, Stevie Ray Vaughan en John Lee Hooker. Nu een inspiratie voor anderen.

Tijdens de European Blues Challenge (Berlijn 2011) werd de band 2e. In 2013 waren ze genomineerd voor de AMADEUS award en bereikten ze de halve finale van de International Blues Challenge. Meena Cryle & The Chris Fillmore Band stonden inmiddels op tal van ‘grote’ festivals all over Europe, waaronder Bluesfestival Peer in 2016 (met Buddy Guy en Walter Trout).

Na 3 studioalbums (RUF Records) Try me (2010), Feel Me (2012) en Tell Me (2014) is begin 2017 de lang verwachte ‘’live’’ CD  ‘’In Concert’’ verschenen (CRS). Een album dat exact de sfeer van de band op het podium weergeeft. In 2019 zag ELeVations het levenslicht. Een prachtig studio-album (CRS) dat de progressie van de band laat horen! Dit laatste album wordt gezien als een van de beste releases in de Americana/ Blues genre van de laatste tijd. Dit album is tot stand gekomen met Zangeres Aña Prado, Rainer Baumgartner op drums en Angus 'Bangus' Thomas op basgitaar, hij heeft samen gespeeld en getoured met grootheden als Miles Davis, Albert King, John Mayall en vele anderen.

Veiligheid bij theaterbezoek
Jouw veiligheid staat bij ons voorop! Naast de richtlijnen van de landelijke overheid en onze brancheorganisaties treffen wij diverse extra veiligheidsmaatregelen om iedereen een prettige en veilige theaterervaring te laten meemaken. Lees hier meer.