za 12 sep 2020
15:00

Oosterheem
Filmhuisfilm

Prijs € 0.00

Fotocredits: Ledschermaanhangwagens.nl

De Wijkbioscoop is onderdeel van het UITfestival. Het gehele programma is te bekijken op: uitfestivalzoetermeer.nl

Kies je film en kom naar de Wijkbios! Op zaterdag 12 september kunnen bewoners van de wijk Oosterheem genieten van een buitenbioscoop op een centrale plek in de wijk.

In de ochtend is er een kinderfilm en in de middag een film voor iedereen vanaf 12 jaar. Vooraf kan er worden meebeslist over welke films zullen worden vertoond! Je kunt jouw stem uitbrengen op www.filmhuiscameo.nl. Naar aanleiding van de reacties van wijkbewoners stelt Filmhuis Cameo het uiteindelijke filmprogramma samen.  

In verband met de huidige richtlijnen is er plek voor maximaal 50 mensen en aanmelden is verplicht, reserveer hiervoor een ticket. Iedere bezoeker krijgt een koptelefoon in bruikleen waarmee naar de film geluisterd kan worden. 

Data, tijd en locatie
Op zaterdag 12 september is het mogelijk om in Oosterheem een film te kijken in de buitenbios.
Locatie: sportveld/RKF Playground aan het Zanzibarplein in Oosterheem
10:00-12:00 uur De Kleine Prins
15:00-17:00 uur Greenbook

​​​​Op zaterdag 5 september is het mogelijk om in Meerzicht een film te kijken in de buitenbios.
Locatie: sportveld bij basisschool De Regenboog aan het Kerkenbos 10 in Meerzicht
10:00-12:00 uur De Kleine Prins
15:00-17:00 uur Greenbook
Reserveer hier je kaarten.

De kleine prins: 
Een klein meisje van 9 jaar moet leren en volwassen worden. Haar moeder heeft alles voor haar uitgestippeld in een ‘levensplan’. De hele zomer moet zij eraan werken. Haar oude buurman, een piloot, vertelt het meisje over een magische ontmoeting, lang geleden, met een kleine, wijze prins die hem leerde wat echt belangrijk is in het leven.
Nederlands gesproken
Genre: Animatiefilm 
Kijkwijzer: 6+
Stemmen: Bram van der Vlugt, Loretta Schrijver, Jada Borsato.

Greenbook:
De film Greenbook won de Oscar Beste Film van 2019.
Tony, voorheen uitsmijter, besluit als chauffeur en lijfwacht te gaan werken voor een getalenteerde concertpianist. De twee kunnen elkaar niet luchten of zien, maar krijgen geleidelijk aan een band met elkaar. Aan de hand van The Green Book, een reisgids die hen informeert over plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn, reizen ze samen door ‘blanke’ staten. Om veilig thuis te komen zullen zij hun verschillen aan de kant moeten zetten.
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Genre: komedie/drama
Kijkwijzer: 12
Acteurs: Viggo Mortensen, Mahershala Ali (bekend van Les intouchables)

De Wijkbios wordt mede mogelijk gemaakt door www.cultuurzomer079.nl en wordt georganiseerd door de afdeling Cultuurparticipatie van CKC & partners, in samenwerking met Filmhuis Cameo.