zo 20 mrt 2022
11:45 - 12:45

Kleine zaal
Muziek
Pauze: Nee

Prijs € 19.00

Een koffieconcert van het jonge Skazka kwartet (ontstaan in 2020)

♦ LET OP! Voor deze voorstelling heb je een coronatoegangsbewijs nodig. Lees hier alle geldende maatregelen in het theater ♦

Het Skazka Kwartet bestaat uit Lena ter Schegget, Lisa Eggen en Emma Besselaar. Skazka (скáзка) is het Russische woord voor verhaal of sprookje. Dit jonge kwartet (ontstaan in 2020) speelde al voor Entrée, de jonge vriendenclub van het Concertgebouw, verzorgde een live-stream voor TivoliVredenburg, en produceerde zijn eigen familievoorstelling Ludwig en de prinses, met steun van de Gemeente Utrecht. Ook waren zij te zien op het Delft Fringe Festival 2021 en het Peter de Grote Festival 2021. 

Sinds oktober 2020 volgen zij lessen aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie onder supervisie van artistiek leider Marc Danel. Recent namen zij deel aan de Zeister Muziekdagen, waar ze masterclasses volgden bij de leden van het Jerusalem Quartet. De jonge aanstormende musici hebben allen reeds hun sporen in de muziekwereld verdiend en bundelen sinds de zomer van 2020 hun liefde voor kamermuziek in het Skazka Kwartet.

Inleiding
Voorafgaand aan dit concert vindt er een inleiding plaats in de Rode Foyer, naast de ingang van de Kleine Zaal. De inleiding start om 11:00 uur en is gratis te bezoeken. 

Het programma
Brahms: Strijkkwartet no. 1 in c klein
Janacek: Strijkkwartet no. 1 'Kreutzersonate' 


 

14:00 Nagenietarrangement p.p. - Matinee

Met het nageniet arrangement zorgen wij na afloop van een voorstelling voor een tafeltje speciaal voor u gereserveerd in STAGE kitchen & café. U krijgt een selectie luxe warme en koude borrelhapjes om samen te delen. Uiteraard voorzien van een glas prosecco of ander drankje naar keuze*!
*wijn, bier, fris, port of sherry.