wo 11 mei 2022
20:30

Kleine zaal
Cabaret

Prijs € 16.50

Een stand-up comedian die de lach aan z’n kont heeft hangen.

"Cabaretier Glodi Lugungu laat je smakelijk lachen om zijn dappere getuigenissen van alledaags racisme."

NRC

♦ LET OP! Voor deze voorstelling heb je een coronatoegangsbewijs nodig. Lees hier alle geldende maatregelen in het theater ♦

‘Er zit veel humor in het misverstand.’
De kern van zijn grappen zit ‘m vaak in dit soort situaties, een andere interpretatie van regels, gebruiken en sociale omgangsvormen. 

Glodi Lugungu (27) groeide op in Dommelen, vlakbij Eindhoven. Met zijn elven in een rijtjeshuis; ‘zo’n groot gezin is vooral voor andere mensen bijzonder en mede daardoor een goede bron voor grappen.’ Of de jaarlijkse spooktocht tijdens het voetbalkamp waarvan hij in paniek thuiskwam. ‘De voetbaltrainer probeerde mijn moeder te vertellen wat we hadden gedaan, maar leg iemand uit Congo maar eens uit wat een spooktocht is: kinderen in een bos dumpen, en dat volwassen mannen dan met witte lakens over hun hoofd de kinderen bang gaan maken. Daarna mocht ik niet meer op kamp.’

In zijn accent ligt onmiskenbaar een Brabantse jeugd bewaard. Zelf woont hij intussen in Amsterdam. Een goed verhaal vertellen leerde hij thuis, tijdens het avondeten. Zijn ouders zaten bij elkaar aan één tafel, de kinderen aan een andere. ‘Iedereen wilde iets vertellen, maar alleen als je een goed verhaal had luisterden de anderen naar je. Dat was de kunst: wie kan het beste vertellen, wie heeft het grappigste verhaal? Wie maakt het nèt even mooier dan het was?’. 

Brigitte Kaandorp is zijn grote voorbeeld. ‘Zo’n hoog tempo, zo’n hoog niveau. Elk zinnetje, elk detail is comedy.’ Ze bedoelen het goed moet een kennismaking met Glodi Lugungu worden. 
Een geboren verteller die de lach aan z’n kont heeft hangen…..

 

22:15 Nagenietarrangement p.p - Grote Zaal 8.75

Maak het avondje uit helemaal compleet! Geniet samen na de voorstelling van een selectie warme en koude borrelhapjes met een glas procecco, wijn, bier of fris. Nagenieten kan nu nog voordeliger tegen inlevering van jouw gespaarde Stadstheaterpunten. Verzilver jouw punten en profiteer van het nageniet arrangement van €8,75 voor €7,00.

22:15 Nagenietarrangement p.p. - Kleine Zaal

Maak het avondje uit helemaal compleet! Met het nageniet arrangement zorgen wij na afloop van een voorstelling voor een tafeltje speciaal voor u gereserveerd in STAGE kitchen & café. U krijgt een selectie luxe warme en koude borrelhapjes om samen te delen. Uiteraard voorzien van een glas prosecco of ander drankje naar keuze*!
*wijn, bier, fris, port of sherry.