di 22 feb 2022
20:15 - 21:25

Grote zaal
Dans
Pauze: Nee

Prijs € 23.00

Een intens troostrijke ervaring in een verwarrende tijd.

De Volkskrant

Uit al haar choreografieën spreekt mededogen voor de kwetsbare mens die in de chaos van het leven zoekt naar ankers, naar een plaats om veilig zichzelf te kunnen zijn, mét anderen.

NRC Handelsblad

♦ LET OP! Voor deze voorstelling heb je een coronatoegangsbewijs nodig. Lees hier alle geldende maatregelen in het theater ♦

Conny Janssen Danst brengt in seizoen ‘21/’22 Home terug op de planken, een dansvoorstelling over mensen die hun plek zoeken in de wereld en bij elkaar. Met de coronapandemie op het netvlies krijgt het begrip ‘thuis’ een nieuwe lading en is de voorstelling misschien zelfs actueler dan ooit.

Home draait om de vraag wat ‘thuis’ betekent. Het is vaak meer dan stenen, meer dan een fysieke ruimte. Wat maakt dat je je thuis voelt, waar ben je thuis? Is het een plek, de mensen om je heen, of gaat het om een ‘sense of belonging’?

“Zoals vaker in mijn werk, gaat Home over de mens in relatie tot de ander en hoe we ons verhouden tot die ander. Ik denk dat we zijn wie we zijn door, met, ondanks en dankzij die ander. Dat heeft zowel een persoonlijke als een sociale kant.” - Conny Janssen.

Naast een groot, avontuurlijk ensemble van dansers – jonge talenten en bekende gezichten – werkt Conny Janssen voor Home met livemuziek en speciaal voor de voorstelling gecomponeerd werk van soundscape artist Michel Banabila en cellist Maarten Vos.

Over Conny Janssen
Conny Janssen presenteert pure dans die is ingekleurd met een menselijke touch. Janssen kiest ook nu voor dansers met een uitgesproken karakter die op het toneel staan als mensen van vlees en bloed. Breekbaar, strijdbaar en gepassioneerd. Motto van de choreograaf: in een wereld die steeds harder en onmenselijker wordt, moeten we ruimte maken voor persoonlijke verhalen.

Credits
Choreografie: Conny Janssen
Dansers: Ovidi Álvarez Ferré (stage), Adi Amit, Tu Hoang, Yanaika Holle, Maud Huizing, Martijn Kappers, Hiro Murata, Mariko Shimoda, Toon Theunissen (stage), Remy Tilburg, Sophie Tukker (stage), Carmine Vigliotti (stage), Liza Wallerbosch, Sarah Zechut (stage)

Muziek
Compositie: Michel Banabila, Maarten Vos
Live uitvoering: Maarten Vos of Karel Bredenhorst
Toneelbeeld: Thomas Rupert
Lichtontwerp: Remko van Wely
Kostuumontwerp: Babette van den Berg
Dramaturgie: Judith Wendel
Repetitor: Erik Spruijt