zo 7 nov 2021
14:00 - 15:15

Grote zaal
Toneel
Pauze: Nee

Prijs € 21.00

“Bijzonder geestige voorstelling, lekker over de top gespeeld door Visschedijk en Van den Toorn”

Telegraaf

"Aaf Brandt Corstius trapt de tijdgeest op hilarische wijze op zijn staart."

Het Parool

"Aaf Brandt Corstius heeft een loepzuiver instinct voor kleinburgerlijke clichés."

De Volkskrant

♦ LET OP! Voor deze voorstelling heb je een coronatoegangsbewijs nodig. Lees hier alle geldende maatregelen in het theater ♦

Na het succes van de voorstellingen Fifty FiftyEen flinke linkse vrouw en Buik is dit de vierde samenwerking van Mugmetdegoudentand met schrijfster Aaf Brandt Corstius en actrice Lies Visschedijk.


Eén straatje, dertig buren. Samen hebben ze een appgroep. De ene buurman houdt op ietwat paranoïde wijze de veiligheid in de gaten. De ander vraagt met regelmaat om een klopboor of griptang, om tot ergernis van de rest van de straat weer een hele zondagmiddag aan zijn huis te gaan klussen. Soms zijn er nieuwtjes – muizen bij de Albert Heijn, of iemand heeft ineens een granaat uit de Tweede Wereldoorlog in de achtertuin gevonden. Het gaat z’n gangetje, in de straat en op de app.

Maar op een dag verlaat Margreet de appgroep. Margreet, de buurvrouw van nummer 32. Op de straatborrel en in de dagen daarna gaat het over niets anders meer. Waarom heeft Margreet de groep verlaten?

Waarom doet iemand dat eigenlijk, de groep verlaten? Kan dat? En mág het? De vanzelfsprekendheid waarmee het suffe straatje een eenheid vormde, valt weg. De buren komen tegenover elkaar te staan. En van Margreet horen we niets, want zij heeft de groep verlaten.



Deze voorstelling is geprogrammeerd door onze Overdagraad. Een groep van Zoetermeerse theaterliefhebbers die graag overdag de deur uit gaan!