zo 26 sep 2021
15:00 - 16:00

Grote zaal
Jeugd & familie
Pauze: Nee

Prijs € 9.50

Histoire du soldat is een samenwerking tussen Ebony Ensemble, Laurens de Groot (van Man met Koffer) en het Stadstheater.

Bij dit concert is er geen drankje in de prijs inbegrepen.

♦ LET OP! Voor deze voorstelling heb je een coronatoegangsbewijs nodig als je 13 jaar of ouder bent. Lees hier alle geldende maatregelen in het theater ♦


Strawinsky schreef zijn Histoire du soldat in 1918 als werk voor het 'rondtrekkend muziektheater'.

De originele Franse tekst van Ramuz werd in 1930 vertaald door Martinus Nijhoff. De belangrijkste rollen in het verhaal zijn een verteller, een soldaat en een duivel. Het werk duurt ongeveer een uur en wordt ondersteund door een compact maar levendig ensemble van 7 spelers en dirigent.

Zoetermeerse acteur en meesterverteller Laurens de Groot (van Man met Koffer) vertelt en speelt alle rollen in zijn eentje in een kakelbonte en vermakelijke verkleedpartij

Music Published / Licensed by:
© Wise Music Classical, Londen / Albersen Verhuur B.V., ’s-Gravenhage

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door:
Het Cultuurfonds Zoetermeer, Netwerk Zoetermeer en de Gemeente Zoetermeer.

 ​​​​​​

14:00 Nagenietarrangement p.p. - Matinee

Met het nageniet arrangement zorgen wij na afloop van een voorstelling voor een tafeltje speciaal voor u gereserveerd in STAGE kitchen & café. U krijgt een selectie luxe warme en koude borrelhapjes om samen te delen. Uiteraard voorzien van een glas prosecco of ander drankje naar keuze*!
*wijn, bier, fris, port of sherry.