za 18 sep 2021
20:15 - 21:30

Grote zaal
Muziektheater
Pauze: Nee

Prijs € 9.50

Het Lincan-ensemble heeft verschillende prijzen gewonnen op verschillende muziekfestivals, ze hebben ook verschillende optredens gehad op televisie en radiozenders.

♦ LET OP! Voor deze voorstelling heb je een coronatoegangsbewijs nodig. Lees hier alle geldende maatregelen in het theater ♦

Sinds 2003 is het Lincan-TRIO in binnen- en buitenland bekend als een authentiek Roemeens orkest. Het Lincan-ensemble heeft verschillende prijzen gewonnen op verschillende muziekfestivals, ze hebben ook verschillende optredens gehad op televisie en radiozenders. Grote muziekfestivals zoals: International Gipsy Festival in Tilburg, Sziget festival in Boedapest, Khamoro Festival in Praag en vele andere muziekfestivals hebben het Lincan Ensemble uitgenodigd voor hun speciale muziek.

De muzikanten van dit orkest zijn gespecialiseerd in verschillende muziekstijlen, zoals: klassieke muziek, folkloremuziek, zigeunermuziek en zigeuner-jazzmuziek (hot club de France/stijl van Django Reinhard), wereldmuziek. Met gemak verplaatsen zij zich van klassieke muziek naar jazz muziek, van Roemeense muziek naar Hongaarse en Russische muziek of van volksmuziekarrangementen naar hun eigen muzikale arrangementen. Kortom, Lincan Ensemble is het orkest die het verdient om live gezien en beluisterd te worden.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door:
Het Cultuurfonds Zoetermeer, Netwerk Zoetermeer en de Gemeente Zoetermeer.