wo 7 jun 2023
20:30

Kleine zaal
Cabaret

Prijs € 18.50

‘Prikkelende inhoud... Stevige dosis spelplezier en acteertalent ... Chemie spat ervan af.’

Trouw

‘Vlamousse roeit dapper dwars tegen de stroom in en zet het publieke debat op hilarische wijze op scherp.’

De Telegraaf

‘Aangename combi van engagement en humor.’

Scenes

‘In hoog tempo voeren Van Bakel en Van As sketches, dialogen en korte muzikale parodieën op.’

De Volkskrant

Deze voorstelling is in verband met productionele redenen verplaatst van 21 januari 2023 naar 7 juni 2023.

Saampies is het eerste avondvullende programma van Vlamousse. Na hun afstuderen aan de Koningstheateracademie besluiten Brigitte van Bakel en Maya van As in 2018 saampies verder te gaan. In 2019 wint het duo de allereerste Studentenjuryprijs van het Leids Cabaret Festival. Het Leidsch Dagblad omschrijft hen naar aanleiding daarvan als 'schaamteloos grappige energiebommetjes die prikken op gevoelige plekjes'.

In Saampies benoemt Vlamousse totdat er niks meer te benoemen valt. ‘Maak het bespreekbaar’, is het credo. De angst voor de medemens moet worden doorbroken, excuses moeten gemaakt aan mens, dier en geslachtsdeel, steun betuigd aan minderheden en bovenal moet er geluisterd worden! Geen onderwerp te pijnlijk of Vlamousse smijt het op tafel. Vol goede bedoelingen, maar desalniettemin misplaatst moraliserend, worstelen ze zich door de thema’s van deze tijd. Er moet gewoon het één en ander opgehelderd worden … kunnen we daarna saampies verder. 
‘Prikkelende inhoud... Stevige dosis spelplezier en acteertalent ... Chemie spat ervan af’ schreef Trouw en De Telegraaf oordeelde ‘Vlamousse roeit dapper dwars tegen de stroom in en zet het publieke debat op hilarische wijze op scherp’.
 

22:15 Nagenietarrangement per persoon 22/23

Maak het avondje uit helemaal compleet! Met het nageniet arrangement zorgen wij na afloop van een voorstelling voor een tafeltje speciaal voor u gereserveerd in STAGE kitchen & café. U krijgt een selectie luxe warme en koude borrelhapjes om samen te delen. Uiteraard voorzien van een glas prosecco of ander drankje naar keuze*!
*wijn, bier, fris, port of sherry.