wo 4 mei 2022
21:00 - 21:45

Kleine zaal
Specials
Pauze: Nee

Prijs € 7.50

Dit is een eigen productie van het Stadstheater Zoetermeer.

In heel Nederland spelen er op 4 mei om 21:00 uur meer dan honderd voorstellingen die betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog. Dit is een mix van professionele voorstellingen en jongerenprojecten onder het initiatief van Theater Na de Dam. Deze organisatie maakte zich zorgen over het verlies van betekenis van de Nationale Dodenherdenking. Theater Na de Dam is inmiddels uitgegroeid tot een unieke theatertraditie. In 2022 neemt het Stadstheater voor het eerst deel aan de jongerenprojecten van Theater Na de Dam. 

Twaalf jongeren uit Zoetermeer zijn op zoek gegaan naar de geschiedenis van Zoetermeer. Hoe zag hun stad eruit tijdens de Tweede Wereldoorlog? Wat is er gebeurd? En hoe was het om toen te leven? De antwoorden op deze vragen en gesprekken met ooggetuigen zijn uitgewerkt in een toneelvoorstelling waarin de jongeren zelf spelen.  

Ik zie ik zie wat jij niet ziet
Ik zie ik zie wat jij niet ziet is een toneelvoorstelling over het contrast tussen jong zijn in de oorlog en in een tijd van vrede. Kinderen spelen al eeuwen lang spelletjes van Annemaria koekoek tot aan verstoppertje, maar wat als je echt moet verstoppen voor je leven? Kan je in zo'n situatie nog wel jezelf zijn? Hoe is het om te leven met een constante dreiging. In elk persoon schuilt wel iets wat je niet kan zien. 

Spelers: 
Eloy Paredes Sanchez 
Evi Kroese 
Quintin Bredauw 
Iris Klören 
Leonie Fluitman 
Esmee Sluiter 
Lotte van der Burg 
Esmee Davids 
Luna van Tol 
Jeanine Jansen 
Nienke Boonstra 
Jeremy Neijssel 

Deze voorstelling wordt medemogelijk gemaakt door: